Gofry lekkie i chrupiace
Lekkie jak piorko, pyszne z bita smietana i owocami
2 szklanki maki
2 szklanki mleka
1 lyzka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/3 szklanki oleju
2 jajka, zoltka oddzielone od bialek
Rozgrzac gofrownice. Wszystkie skladniki oprocz bialek ubic mikserem na gladka mase. Bialka ubic na sztywna piane i delikatnie wymieszac z ciastem. Piec w gofrownicy na rumiano- okolo 2-3 minut, podawac z bita smietana lub ulubionymi dodatkami.
dodatkowe informacje
Wariacje - do masy mozna dodac: - 2 szklanki jagod, piec jak powyzej - 1 szklanke czekoladowych chipsow - 1 1/2 szklanki zoltego sera jak cheddar, swietne sa z salatka z tunczyka jako topping
Lekkie jak piorko, pyszne z bita smietana i owocami
2 szklanki maki
2 szklanki mleka
1 lyzka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/3 szklanki oleju
2 jajka, zoltka oddzielone od bialek
Rozgrzac gofrownice. Wszystkie skladniki oprocz bialek ubic mikserem na gladka mase. Bialka ubic na sztywna piane i delikatnie wymieszac z ciastem. Piec w gofrownicy na rumiano- okolo 2-3 minut, podawac z bita smietana lub ulubionymi dodatkami.
dodatkowe informacje
Wariacje - do masy mozna dodac: - 2 szklanki jagod, piec jak powyzej - 1 szklanke czekoladowych chipsow - 1 1/2 szklanki zoltego sera jak cheddar, swietne sa z salatka z tunczyka jako topping