Grzyby w occie ze Starej Rzeki

AnkaP

Well-known member
Sty 2, 2008
9,221
1,843
113
A w mojej okolicy pokutuje przesąd, że w czasie pełni grzyby nie rosną :) Ja się fazami księżyca nie przejmuję i jeżdżę do lasu, kiedy tylko mam okazję.
 

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
6,813
470
83
Część z wczorajszego urobku postanowiłam zamarynować jak w przepisie z tego wątku. No i mam wątpliwośći: ile czego z przypraw na słoiczek 0,320 ? Poradźcie proszę!
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
7,296
391
83
No i mam wątpliwośći: ile czego z przypraw na słoiczek 0,320 ? Poradźcie proszę!
Wiele razy robiłam z tego przepisu w takich słoikach i nigdy nie zastanawiałam się ile przypraw; zawsze na oko.

A w tym roku pierwszy raz zrobiłam maślaki w occie, ale z innego przepisu. Według niego nie trzeba obierać ich ze skórek i tak zrobiłam. Ciekawa jestem jakie będą. 🤔
 

Jaska

Well-known member
Lut 6, 2022
1,072
940
113
  • Like
Reakcje: janie

Jaska

Well-known member
Lut 6, 2022
1,072
940
113
Zamierzam zrobić gąski zielonki (i siwe) w tej zalewie. Już nie mogę się doczekać!
 

Jaska

Well-known member
Lut 6, 2022
1,072
940
113
Kupiłam specjalnie zielone wieczka na ten przepis!
Mix grzybowy z większością podgrzybka i po kilka gąsek zielonych i siwych, rydz, kurka i maślak w pojedyńczych sztukach.
Dodałam do słoika liść laurowy świeży, tymianek, pieprz zielony, goździk, ziele angielskie, tymianek świeży, kolendra w ziarnach( mam z własnej uprawy). Chrzan i czosnek też!
 

Załączniki

  • IMG_20221019_205936.jpg
    IMG_20221019_205936.jpg
    150.9 KB · Wyświetleń: 9