Gulasz węgierski

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
yrsa @ 7 Feb 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1252619A widzisz, dobrze, że zapytałam. Gulasz mi się wołowo kojarzy, karkówka raczej wieprzowo, no ale przecież krowa też ma kark, łopatkę i zadek.
I z kota można.
zahnlos.gif
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,947
2,293
113
Zrobiłam, dobre wyszło. Po godzinie mięso zaczęło mi się rozpadać, po dwóch miałabym pastę.
 

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
8,202
1,708
113
Wczoraj, z łopatki. Wymagal dosmaczenia czerwonym winem. Do gulaszu bezposrednio i w kieliszkach do konsumpcji
icon_mrgreen.gif

Smak wędzony ( wg Olszańskiego w" Nobel dla papryki" - tokań cikoszów) uzyskał dzięki wędzonce ( ja mialam podgardle) stopionej, skwaarki wylowione i odłożone, dodane na talerzu.
Chop dwie porcje wciagnal - co ja mu dam dzisiaj na obiad?
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
I ja z łopatki. Nawet takiej z tłuszczykiem. On się rozpływa cudownie.
Muszę chyba na weekend zrobić gulasz.
gruebel_2.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,921
6,343
113
Mojej karkówce też godzina wystarczyła.
icon_smile.gif


Dziś robię z trybowanego udźca indyczego, więc też pewnie gotowanie nie potrwa dłużej niż godzinę.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy