iwona44 @ 15 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=623356Dzięki Agatko za przypomnienie,całkiem z głowy mi wyleciało żeby tam luknąć
właściwie to tak palnęłam tylko bo dziewczyny pisały, że kupowały w kuchniach świata, a ja przecież nie wiem w której części Wrocławia mieszkasz i najzwyczajniej w świecie do Magnolii może Ci być daleko
przepraszam za nieciasteczkowy wywód![]()
Agata @ 19 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=626035a gdzie zakupiłaś golden syrup jeśli wolno spytać?Oczywiście, że wolnoKupiłam w Kuchniach Świata w Galerii Krakowskiej. Powinni jeszcze mieć kilka sztuk.![]()
Ilona @ 20 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=626106Moim wałkiem jest butelka od wina.
Stwierdziłam, ze szkoda mi miejsca w szufladzie na wałek
Moim również była butelka po winie. Była, bo nie wytrzymała nacisku, więc czas na drewno![]()
Made @ 19 Nov 2007 napisał:
Agata @ 15 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=623444właściwie to tak palnęłam tylko bo dziewczyny pisały, że kupowały w kuchniach świata, a ja przecież nie wiem w której części Wrocławia mieszkasz i najzwyczajniej w świecie do Magnolii może Ci być daleko
przepraszam za nieciasteczkowy wywód
I ja również piekę GoldenyPowtarzam swoje pytanie co do lukru, bardzo proszę odpowiedź.![]()
krainka13 @ 20 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=626481I ja również piekę GoldenyPowtarzam swoje pytanie co do lukru, bardzo proszę odpowiedź.
Krainko... szczerze powiedziawszy, na Twoim miejscu zainwestowałabym w barwniki spożywcze. Kisiel ma specyficzną konsystencję, kiedyś zrobiłam podobny eksperyment, jednak zaznaczam, że nie korzystałam z przepisu na Royal Icing, więc może wyjdzie Ci coś ciekawego, nie wiem... W każdym razie - ja otrzymałam wtedy słodką kluchęW sprzedaży są także kolorowe lukry plastyczne w blokach, więc tutaj musisz się liczyć z faktem, że sporo zostanie... Można w ostateczności użyć pisaków tortowych Schwartau![]()
![]()
Made @ 20 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=626593Krainko... szczerze powiedziawszy, na Twoim miejscu zainwestowałabym w barwniki spożywcze. Kisiel ma specyficzną konsystencję, kiedyś zrobiłam podobny eksperyment, jednak zaznaczam, że nie korzystałam z przepisu na Royal Icing, więc może wyjdzie Ci coś ciekawego, nie wiem... W każdym razie - ja otrzymałam wtedy słodką kluchęW sprzedaży są także kolorowe lukry plastyczne w blokach, więc tutaj musisz się liczyć z faktem, że sporo zostanie... Można w ostateczności użyć pisaków tortowych Schwartau![]()
Właśnie chciałabym się dowiedzieć czy z lukrem nic się nie stanie, bo z tego co wiem, to w galaretce jest żelatynaA pisaków używałam w zeszłym roku, ale ilość kolor mnie nie zadowala![]()
![]()
Made @ 25 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=629277Tatter... po pierwsze -za przepis. Jest absolutnie niesamowity, jeszcze nigdy żadne zrobione przeze mnie pierniki nie pachniały lekko toffi i karmelem (to ten Golden Syrup - zakochałam się
).
Bardzo prosze!![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.