tatter @ 11 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=410683Cukier "mialki" to caster sugar...w PL chyba niedostepny...I tu się chyba mylisz.Ja już od długiego czasu używam do pieczenia tylko takiego cukru:![]()
![]()
A tu może będzie widać różnicę między drobnym i zwykłym cukrem z tej samej firmy.
![]()
Nie ma go we wszystkich sklepach (nie wiem czemu), ale kupić można np. w Championie, Globi.![]()
Jedyny cukier, którego nigdzie nie mogę kupić - to rafinada. Szukam wszędzie bez skutku, a bardzo się przydaje do wypieków. Dawno temu w sklepach był zwykły cukier, puder i właśnie rafinada. Niestety ten ostatni zaginął.![]()
Spotkałam kiedyś rafinadę w makro, ale trzeba było 10 kg kupić, więc wymiękłam. To nawet nie chodzi o koszty tylko o przechowywanie. Jakby nas się więcej zebrało chętnych to możnaby na spółkę kupić.![]()
hazo @ 11 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=411151I tu się chyba mylisz.Ja już od długiego czasu używam do pieczenia tylko takiego cukru:![]()
Pokaż załącznik 3919
A tu może będzie widać różnicę między drobnym i zwykłym cukrem z tej samej firmy.
Pokaż załącznik 3920
Nie ma go we wszystkich sklepach (nie wiem czemu), ale kupić można np. w Championie, Globi.![]()
Jedyny cukier, którego nigdzie nie mogę kupić - to rafinada. Szukam wszędzie bez skutku, a bardzo się przydaje do wypieków. Dawno temu w sklepach był zwykły cukier, puder i właśnie rafinada. Niestety ten ostatni zaginął.
Hazo...nie masz pojecia jak sie ciesze, ze sie myle...od teraz, w podawanych przeze mne przepisach, czarno na bialym, bedzie CUKIER DROBNY!!!![]()
I dziekuje za pomoc...
Pimpek @ 11 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=411270Ależ oczywiście że potrzebujesz, jak możesz zadawać takie głupie pytania![]()
(ja wiem że ja nie tater, ale pytanie z gatunku retorycznych więc odp tylko pro forma)
No tak..... Masz rację, głupie pytanie....
A już myślałam, że dziś zakończyłam pierniczkowanie....![]()
( Pierniczkowanie - nie mylić z pierniczeniem)![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.