Jesienne kruche jabłuszka

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Mozna, ale nie ma tej jabłuszkowej, widzę tylko dyniowe.

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Też bym chciała......
jeśli mnie jutro nie ogarnie ten śmierdzący leń,to może zrobię zwykłymi foremkami
gruebel_2.gif
,dziś jestem na tak.

ushii

Member
Mar 21, 2006
411
0
0
jabłuszko ma taki bardziej oczywisty kształt, nikt nie pyta "a co to?", a przy dyni, to każdy "a co to, dynia?" więc szukajcie jabłuszka
icon_smile.gif

ciasteczko - to faktycznie ciężko masz, eliminuje ci to masę różnych możliwości... jak wpadnę na jakiś ciekawy przepis to Ci podeślę
icon_smile.gif

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Ciężko coś z tymi foremkami, szukam i szukam ale wszędzie albo dynie albo nie wysyłają do nas. Może ktos jednak znalazł jakis sklep?

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
ja tez nie znalazlm, szukalam w normalnych foremkach, probowalam wpisywac nazwe z opakowania od jabluszek ushii, nazwe firmy i nic
icon_sad.gif
nawet dyni nie znalazlam
icon_sad.gif

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
ja juz tak z rok kolo tych foremek kraze, oni okresowo je przeceniaja na stronce Wiliams- Sonomy o 50 %
na ebayu nigdy tak tanio nie bywaja. Mozna je wyczaic na przecenie, kupic hurtem przez kogos mieszkajacego w Usa i juz...
nie chce Wam mieszac, ale przecena dyni moze bedzie po Halloween, w zeszlym roku prznajmniej byla

Giraffa

Member
Paź 21, 2009
255
0
0
oliweczka @ 17 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1026361ja juz tak z rok kolo tych foremek kraze, oni okresowo je przeceniaja na stronce Wiliams- Sonomy o 50 %
na ebayu nigdy tak tanio nie bywaja. Mozna je wyczaic na przecenie, kupic hurtem przez kogos mieszkajacego w Usa i juz...
nie chce Wam mieszac, ale przecena dyni moze bedzie po Halloween, w zeszlym roku prznajmniej byla
To ja mam podobnie - od kiedy Ushii pokazała swoje foremki też na nie poluje
icon_smile.gif

Foremki dyni na Ebayu bywają bardzo często (sama foremka kosztuje około 30zł, do tego dochodzi oczywiście przesyłka).
Tylko właśnie ze znalezieniem tego kogoś kto mieszka w Stanach i mógłby zakupić kilka foremek i wysłać je do Polski jest największy problem.

MałaRybka @ 17 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1026363Ale nas tu podpuściłaś
icon_smile.gif
. Jeśli od roku obserwujesz rynek to podziel sie nowiną kiedy będzie przecena
icon_smile.gif
. Ja też się z chęcią przyłącze do zamówienia.
I ja też chętnie przyłączyłabym się do zakupów
icon_smile.gif

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
tak wlasnie podejrzalam stronke william sonomy i oni teraz wcale dyni nie maja, tylko jabluszko i ta kratke

ja tak juz dlugo na nie patrze chciwym okiem,podobnie jak na te z wytlaczanym napisem, a pozniej patrze na moje wielkie pudlo z foremkami na lodowce i mysle sobie - po co mi nastepne....
i nie kupilam...
zwlaszcza, ze jakis czas temu kupilam sobie takie urzadzenie do ravioli
http://eshop.tescoma.pl/przyrzadzanie-potr...esto?menu=eshop

i umyslilam sobie, ze po prostu w gornym placie ciasta sobie jakis maly wzorek wytne i tym wykroje ciastka
no ksztaltu jabluszkowego to nie bedzie mialo, ale mozna zobaczyc, czy sam pomysl ciasteczek w domu chwyci
i skoro juz tu namieszalam
icon_redface.gif
, to sprobuje tak zrobic i pokaze Wam , czy wyszlo

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
a wiec
icon_wink.gif
upieklam te ciasteczka, wykrawajac foremka do ravioli
ciasteczka niestety
icon_wink.gif
sa pyszne
tez chce ta jabluszkowa foremke !!!
aha, zrobilam marmolade z 4 jablek i wystarczylo mi na polowe ciasteczek....reszte wypelnilam swiezo usmazonymi powidlami sliwkowymi, ale z jablkiem zdecydowanie lepsze

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy