seniorka @ 8 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=908739Jeśli mamy mrożoną kaczkę, to najpierw rozmrażamy ją na dolnej półce lodówki, nigdy w temperaturze pokojowej ani w wodzie. Kiedy jest już zupełnie rozmrożona i miękka, dopiero wtedy przystępujemy do dalszej obróbki i pieczenia.Gdyby zbyt szybko się rumieniła, a nie była jeszcze miękka i upieczona, przykrywamy folią aluminiową.Dlaczego nie wolno rozmrażać w pokojowej temperaturze?
seniorka @ 12 Dec 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1228000Znalazłam. Nadzienie mięsne go gęsi, na zimno doskonała wędlina. Jest z błędem (literówka) ale tak zostawiłam. Nadaje się i do kaczki. Masz teraz wybór. Jest też jeszcze kaczka z jabłkami i śliwkami. Jeżeli będziesz chciała daj znać.![]()
![]()
![]()
...wiesz jak to jest z domowymi, maminymi smakami, szukasz, szukasz i ...szukasz podobnych rzadko takie same znajdujesz! ...to było takie mięsne nadzenie,coś a la pieczeń rzymska ale lepsze, najlepsze z buraczkami...przestaję pisać bo ślinę się za bardzo![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.