Kapusta po bułgarsku

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Przepis brzmi smakowicie, widzialam, ze ktos wspomnial o robieniu w szybkowarze, zastanawiam czy by nie zrobic. Mam takie cudenko szybkowar elektryczny i praktycznie wszystko w nim robie. Czy ktos jeszcze przyrzadzal to danie w szybkowarze? Jakby tak zrobic, a po dodaniu pomidorow zapiec w piekarniku, czy nadal byloby takie wyjatkowo pyszne?
icon_smile.gif
 

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
2,938
333
83
Wiam w kapuścianym temacie. Już po raz drugi odczytuję cały wątek i pachnie tak, że zaraz zabiorę się za szatkowanie. Dzięki Syso za podniesienie. Mam szybkowar (Philipiak) ... ale po raz piewszy zrobię tak," jak w :książce pisze". Mam tylko wątpliwości co do garnka - przykrywać czy nie. Bo były różne podpowiedzi - efekt zawsze podobny czyli CUDO NIE KAPUSTA. Kasha pisała, że po dodaniu pomidorów nie przykrywa. Może tak właśnie zrobić.??? W dodatku ma być na jutro, a podbno jest wtedy jeszcze lepsza. Jeśi są jakieś nowe spostrzeżenia - będę wdzięczna. Pozdrawiam, Janie
 

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
6,813
473
83
Kupiłam kapustą. Dużą! Zrobiłam co trzeba znaczy jak przepis każe i piekłam odkryte.
Dałam 2 puszki pomidorów siekanych. Dosoliłam i jeszcze raz dosoliłam i ciągle coś nie tak.
Dorzuciłam 2 łyżki narszarab. I wszystko wskoczyło na swoje miejsce!

Dosmaczałam tym sokiem z granatów pomidórowe , barszcz czerwony i barszcz ukraiński, raz nawet chłodnik tym podparłam.
Genialna przyprawa!
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
2
0
Kasha robila w garnku, nie wiem jak, nie widze tego, moze stuknij ja
icon_wink.gif


Mysle o niej, kapuscie, czy moge bez pomidorow...