Karkówka, która rozpływa się w ustach*

sd_silver

Member
Wrz 20, 2004
1,464
0
0
Kasha jeżeli bedziesz sie odchudzać na diecie Montignac to ten przepis jest całkowiecie OK, mozna jeść jako posiłek tłuszczowy.

Hihi czy mięso piecze się bez przykrycia?
 

matriocha

Member
Wrz 23, 2004
1,096
0
0
Hihi czy mięso piecze się bez przykrycia?
Hihi napisz że 20 minut z przykryciem potem już bez :lol: Też się pytałam
icon_smile.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Dziękuję, łopatka już w lodówie siedzi i czeka na swoją kolej
icon_smile.gif


Łopatka jest grubaśna na 20cm po 50 minutach jest twarda i w srodku surowa, przekroiłam ją.
Podpiekę jeszcze 30 minut - nie za dużo?
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Już 4 dni ją wcinam i końca nie widać - jest pyszniutka i smakuje jak schabik. Dziękuję za przepis, na pewno nie raz skorzystam
 

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Hihi, mam pytanie: w przepisie jest MARYNATA, ok, w marynacie mięso siedzi 2 dni, ale sa oprócz mięsa tez pozostałe składniki - co mam z nimi zrobić? Nie piszesz w przespisie, a ja niedomyśla jakaś jestem :mrgreen:
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Hihi, mam pytanie: w przepisie jest MARYNATA, ok, w marynacie mięso siedzi 2 dni, ale sa oprócz mięsa tez pozostałe składniki - co mam z nimi zrobić? Nie piszesz w przespisie, a ja niedomyśla jakaś jestem :mrgreen:
Pierwsze składniki od góry to drugi etap przepisu gdy już wkładamy wszystko do pieca
icon_smile.gif
 

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Dziekuje Kasho,
mam to wymieszac, włozyc mięso i do pieca? czy może nasmarować mięso sola i papryką i wrzucic do wody z olejem ???
ale ja jestem :dump: :dump: :dump:

:cheers:
 

matriocha

Member
Wrz 23, 2004
1,096
0
0
oj mieszam najpierw je gotujesz z solą potem je dwa dni marynujesz w tej marynacie wieloskładnikowej ( obracasz w lodówce co 8 godzinek ) potem nacierasz marynatą obsypujesz papryka i siup do pieca a później sie zajadasz i :cheers:

Na zdrówko

Justyna

Jeny jakie ja błedy robie :oops:
 

sd_silver

Member
Wrz 20, 2004
1,464
0
0
Moja sie już marynuje, dzisiaj bede piekła, nie udało mi sie kupić przyprawy do dziczyzny, moze bardzo na smaku nie straci.
 

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Hi hi, jutro pieczenie - oytam więc - mięso wyjmujemy z marynaty. marynaty nie pieczemy. czy tak?
Graz
 

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Bardzo dobre wyszło, mniam mniam - mi tylko przeszkadzają te ścięgna w karkówce. Na zimno tez super. Dzięki.
 

lidqa

Member
Wrz 17, 2004
5,856
0
0
Lepsza niz karkowka wyszla mi lopatka. karkowka jest za tlusta i mi to przeszkadza

Ale ta lopatka jest super! I bardzo jest to dobry przepis na wędline. Tylko trzeba dluzej piec troszke w moim piekarniku