Karkówka, która rozpływa się w ustach*

Malinna

Member
Paź 22, 2004
1,819
0
0
kusicielki!
Chyba zrobię, tylko czy zdążę mięso kupić. Jak nie, będzie na po świętach.

Aguśś

Member
Wrz 18, 2004
575
0
16
moja karkóweczka właśnie stygnie :mrgreen:

marynata też już przygotowana :mrgreen:

margolcia

Member
Lis 9, 2004
2,019
0
36
dzisiaj od rana drażniłam powonienie sąsiadów (no i domowników oczywiście też), bo najpierw piekłam ciasta (rany jak to pachniało) a teraz karkówka siedzi i zapach w chałupie jest taki - no napewno nie postny :wink:

dziad

Member
Wrz 13, 2004
2,904
0
36
Moja lopatka w koncu trafila do pieca. Wyszla bardzo dobra, mieciutka i soczysta, tylko nastepnym razem sama zestawie mieszanke przypraw do marynaty, bo ta niemiecka strasznie korzenna jest.
Przepis mi sie bardzo podoba i na pewno jeszcze z niego skorzystam.

Dzieki Hihi i oczywiscie Dziewczyny, bo sila kuszenia forumowiczek jest naprawde ogromna.

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
No... moja karkóweczka też już upieczona :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

dorka

Member
Wrz 17, 2004
1,305
0
0
icon_smile.gif

karkp32601026yq.jpg

Limonka

Member
Wrz 20, 2004
1,074
0
0
Nic dodać nic ująć, karkóweczka naprawdę przepyszna
icon_smile.gif
. Żałuję tylko, że upiekłam kilogram, a nie jak w przepisie dwa. Dzięki za kolejny pyszny przepis.
icon_smile.gif

Aguśś

Member
Wrz 18, 2004
575
0
16
karkóweczka była przepyszna, własnie dzisiaj zjedliśmy końcówkę niestety
icon_sad.gif

pewnie pieczona na grilu też jest pycha... nie mogę się doczekać :mrgreen:

margolcia

Member
Lis 9, 2004
2,019
0
36
Hihi, mam pytanie: w przepisie jest MARYNATA, ok, w marynacie mięso siedzi 2 dni, ale sa oprócz mięsa tez pozostałe składniki - co mam z nimi zrobić? Nie piszesz w przespisie, a ja niedomyśla jakaś jestem :mrgreen:
dzisiaj przepisałam sobie ten przepis do swojego segregatora z przepisami i powiem szczerze :oops: dopiero teraz zauważyłam, że to mięcho chyba powinno się gotować razem tymi wszystkimi składnikami wymienionymi przed marynatą, bo w samej marynacie to mięcho siedzi i robi się na bóstwo a potem pakuje się do pieca :denknach: coś chyba namieszałam, ale...

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Hihi, mam pytanie: w przepisie jest MARYNATA, ok, w marynacie mięso siedzi 2 dni, ale sa oprócz mięsa tez pozostałe składniki - co mam z nimi zrobić? Nie piszesz w przespisie, a ja niedomyśla jakaś jestem :mrgreen:
dzisiaj przepisałam sobie ten przepis do swojego segregatora z przepisami i powiem szczerze :oops: dopiero teraz zauważyłam, że to mięcho chyba powinno się gotować razem tymi wszystkimi składnikami wymienionymi przed marynatą, bo w samej marynacie to mięcho siedzi i robi się na bóstwo a potem pakuje się do pieca :denknach: coś chyba namieszałam, ale...
nie, mięsko powinno obgotowyać się tylko w osolonej wodzie :!:

margolcia

Member
Lis 9, 2004
2,019
0
36
nie, mięsko powinno obgotowyać się tylko w osolonej wodzie :!:
to kiedy się korzysta z tych składników :oops:

margolcia

Member
Lis 9, 2004
2,019
0
36
no i tak też zrobiłam, tyle tylko, że w przepisie Hii są podane (pod ilością mięska jakie trzeba nabyć) jeszcze jakieś składniki i o nie mi chodzi :oops: kiedy i co z nimi się robi...

matriocha

Member
Wrz 23, 2004
1,096
0
0
oj mieszam najpierw je gotujesz z solą potem je dwa dni marynujesz w tej marynacie wieloskładnikowej ( obracasz w lodówce co 8 godzinek ) potem nacierasz marynatą obsypujesz papryka i siup do pieca a później sie zajadasz i :cheers:
Tutaj piszę :lol: Papryką posypuje się mięsko chwilę przed wstawieniem do piekarnika
icon_smile.gif

Justyna

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
no i tak też zrobiłam, tyle tylko, że w przepisie Hii są podane (pod ilością mięska jakie trzeba nabyć) jeszcze jakieś składniki i o nie mi chodzi :oops: kiedy i co z nimi się robi...
Na sam koniec po wyjęciu z marynaty obsypuję jeszcze przyprawami.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy