yrsa @ 30 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1437691Zrobiłam jeszcze raz, tym razem z natką pietruszki i muszę przyznać, że bardziej mi smakuje niż z natką kolendry. Cebulę (czerwoną) usmażyłam z dodatkiem suszonego tymianku i octu balsamicznego. Pycha!Czy mogłabyś podac dokładniej jak zrobiłas tę cebule? Ile, czego?
Z góry dziękuję.
sionia @ 30 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1437714Czy mogłabyś podac dokładniej jak zrobiłas tę cebule? Ile, czego?
Z góry dziękuję.Sioniu, robiłam na oko, ale spróbuję. Na jedną cebulę dałam jakieś 1,5-2 płaskie łyżeczki suszonego tymianku. To podsmażyłam (a właściwie to dusiłam) na oliwie, a gdy cebula zmiękła, dolałam łyżkę octu balsamicznego i jeszcze chwilę potrzymałam na ogniu, żeby ocet niemal odparował. Do tego mała szczypta soli (sałatki już nie solę, bo pasta paprykowa jest słona, przynajmniej ta moja). To było na porcję z 1/2 szklanki kaszy. Dopiero teraz zauważyłam, że cebuli powinno być więcej.
joannas @ 11 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1441492I ja się skusiłam, choć tym razem na śniadanie więc polałam ją jogurtem i dodałam powidła śliwkowe. Kasza robiona tą metodą jest fantastyczna, sypka i pyszna. Następne podejście na słono z suszonymi pomidorami.Też wypróbowałam ten sposób gotowania kaszy i ostatnio robię już tylko tak. Wychodzi idealnie sypka, najlepsza jaką robiłam. Dziś miałam na śniadanie z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem. Jutro planuję z musem truskawkowym. Z suszonymi pomidorami jeszcze nie robiłam (nie mogę dostać ładnych w dobrej cenie), ale robiłam z sosem pomidorowym i była pyszna.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.