- Gru 16, 2006
- 182
- 0
- 16
dajemy zawsze ziemniaki, mąkę, jaja, sól. OK. Ale czy macie jakieś idealne wymierzone przez siebie proporcje tych składników? Mi szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie wyszły idealne kluchy. Nie wiem czy odlać przy ucieraniu ziemniaków całą wodę, czy coś zostawić.... Ile jaj? A soli? Raz przesoliłam i od tamtej pory cały czas robię za mało słone. Solicie tylko wodę czy surowe ciasto też?
Poza tym mam oczywiście problem konsystencji. Błotko się robi. Nawet przy gęstym cieście
czyżby za mało wody w garnku?
Niechaj się wypowiedzą specjaliści plizz !!!
Poza tym mam oczywiście problem konsystencji. Błotko się robi. Nawet przy gęstym cieście
Niechaj się wypowiedzą specjaliści plizz !!!
Ostatnią edycję dokonał moderator: