- Lis 12, 2007
- 304
- 0
- 0
Ciasto:
6 bialek
150 g cukru pudru
150 g wiorek kokosowych
150 g suchego maku
1 lyzeczka proszku do pieczenia
ubic bialka z cukrem pudrem i dodac reszte skladnikow, wymieszac
przelozyc do blachy wylozonej papierem do pieczenia
piec w 170 stop.C az bedzie brazowe z wierzchu
najlepiej sprawdzic patyczkiem czy dobre (blacha ok.23x35)
Masa:
6 zoltek
100 g cukru
2 lyzki maki pszennej
2 lyzki maki ziemniaczanej
cukier waniliowy
1,5 szl mleka
kostka masla
Zoltka utrzec z cukrem, dodac obie maki, cukier waniliowy i 1/4szkl mleka.
Reszte mleka zagotowac wlac mase jajeczna i ugotowac budyn
maslo utrzec i dodac do niego chlodny budyn, utrzec.
Ciasto przekroic na pol tak zeby byly 2 placki, przelozyc je budyniem
Smacznego
6 bialek
150 g cukru pudru
150 g wiorek kokosowych
150 g suchego maku
1 lyzeczka proszku do pieczenia
ubic bialka z cukrem pudrem i dodac reszte skladnikow, wymieszac
przelozyc do blachy wylozonej papierem do pieczenia
piec w 170 stop.C az bedzie brazowe z wierzchu
najlepiej sprawdzic patyczkiem czy dobre (blacha ok.23x35)
Masa:
6 zoltek
100 g cukru
2 lyzki maki pszennej
2 lyzki maki ziemniaczanej
cukier waniliowy
1,5 szl mleka
kostka masla
Zoltka utrzec z cukrem, dodac obie maki, cukier waniliowy i 1/4szkl mleka.
Reszte mleka zagotowac wlac mase jajeczna i ugotowac budyn
maslo utrzec i dodac do niego chlodny budyn, utrzec.
Ciasto przekroic na pol tak zeby byly 2 placki, przelozyc je budyniem
Smacznego
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: