kotlety z jaj

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
33,954
7,801
113
Oczywiście. choć one nie są wcale suche.
icon_smile.gif

weerka

Member
Maj 3, 2009
4,795
0
0
no nie moglam jakoś znależc tego watku
gruebel_2.gif
,a chcialam sie pochwalic ze robilam dzisiaj i faktycznie pycha.
eksperymentalnie do częsci sypnełam ugotowanej kaszy gryczanej, bo mi zostala z wczoraj i wyszło bardzo pyszne samodzielne danie.opędzlowalam z surowka z kapuchy kwaszonej.mmmmm mniam.

Madalena

Member
Mar 28, 2006
46
0
0
Bardzo dziękuję za ten przepis. Moje dziecko zachwalało mi kolteciki z jajek jako przepyszny obiadek z przedszkola.
Dzięki temu przepisowi możemy również w domu zajadać się tymi koltecikami. Faktycznie przepyszne. U nas zostaną na zawsze w menu:)

iwonka_sz

Member
Sie 27, 2008
316
0
0
Te kotlety są rzeczywiście pyszne. Ostatnio, dla urozmaicenia, włożyłam do środka słupek żółtego sera. Wyszły super!

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
A ja znowu je robiłam i znowu były pyszne
icon_smile.gif
Mam sporo wiejskich jajek i kotlety wyszły żółte jak bym do nich kurkumy nasypała ;) Mięsożerny mąż jak zwykle zachwycony tymi kotletami!

kremlinek

Member
Gru 21, 2011
54
0
0
Oj tak! Uwielbiam takie kotleciki
icon_smile.gif
Moja mama robiła mi i bratu, kiedy byliśmy dziećmi.
Jakiś czas temu odświeżyłam sobie ten przepis i podałam te kotlety jak hamburgery: w bułce, z warzywami i sosem czosnkowym
icon_smile.gif
. Pyszota!

m@iejk@

Member
Paź 8, 2010
5
0
0
a ja z dziecinstwa pamietam, ze moja mam robila takie ala kotlety ale.......tym wlasnie farszem nadziewala polowki skorupek od jajek . Ugotowane jajka na twardo , kroila na pol w zdluz. Wyjmowala jajko i dlaje jak w przepisie i potem powstalym farszem nadziewala skorupki. "maczala je - wierzch -w bulce tartej i na patelnie ., oczywiscie skorupka do gory. Podawala zawsze z kasza gryczana aaaaaaaaaaa do farszu jajkowego dodawala drobno pokrojonego szczypiorku.

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,180
3
0
To sie wtedy nazywa nie 'kotlety z jajek' tylko 'jajka faszerowane'.

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,261
10
38
m@iejk@ @ 19 Feb 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1257341a ja z dziecinstwa pamietam, ze moja mam robila takie ala kotlety ale.......tym wlasnie farszem nadziewala polowki skorupek od jajek . Ugotowane jajka na twardo , kroila na pol w zdluz. Wyjmowala jajko i dlaje jak w przepisie i potem powstalym farszem nadziewala skorupki. "maczala je - wierzch -w bulce tartej i na patelnie ., oczywiscie skorupka do gory. Podawala zawsze z kasza gryczana aaaaaaaaaaa do farszu jajkowego dodawala drobno pokrojonego szczypiorku.
Mała_Mi @ 19 Feb 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1257344To sie wtedy nazywa nie 'kotlety z jajek' tylko 'jajka faszerowane'.
no właśnie, i nawet mamy tu przepis na jajka faszerowane w skorupkach często je robię, bo jest to bardzo proste i efektowne danko.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Robilam dzisiaj, wyszly mi bardzo dobre
icon_smile.gif
Nawet chlopak, ktory zazwyczaj wybrzydza a polska kuchnia mu nie podchodzi, zjadl je ze smakiem
icon_smile.gif
Nie mialam tylko bulki tartej, wiec uzylam maki. Zdecydowanie do powtorzenia. Dziekuje bardzo Beatko
cvety.gif

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,638
4
0
A jak nie mam bułki tylko bułkę tartą to zaczynać robić czy odpuścić sobie?

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,893
13
38
Rób rób - jedna sucha mała kajzerka waży około 40 g więc odważ sobie ok 40 - 50 g bułki tartej, podlej wodą nie za dużo, wymieszaj żeby się wchłonęła jak w odciśniętej namoczonej bułce w całości - i dodaj do jaj
icon_smile.gif

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,638
4
0
Cinka @ 26 Mar 2015 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1569809Rób rób - jedna sucha mała kajzerka waży około 40 g więc odważ sobie ok 40 - 50 g bułki tartej, podlej wodą nie za dużo, wymieszaj żeby się wchłonęła jak w odciśniętej namoczonej bułce w całości - i dodaj do jaj
icon_smile.gif
dziękuję Cinuś
bussi.gif
, uratowałaś mi życie, a tak mi się nie chcialo ubierać żeby wyjść
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,638
4
0
Pyyyyszne, jak jajka faszerowane i zapiekane lecz znacznie mniej roboty
icon_razz.gif

dodałam dużo pietruszki, kopru i szczypiorek
icon_razz.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,261
10
38
ja często bez bułki moczonej robię, sypię trochę tartej, tak na oko, żeby tylko uzyskać odpowiednią do formowania konsystencję, to tak na przyszłość
icon_wink.gif

Cieszę się kasha, że smakowało
icon_biggrin.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy