m@iejk@ @ 19 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1257341a ja z dziecinstwa pamietam, ze moja mam robila takie ala kotlety ale.......tym wlasnie farszem nadziewala polowki skorupek od jajek . Ugotowane jajka na twardo , kroila na pol w zdluz. Wyjmowala jajko i dlaje jak w przepisie i potem powstalym farszem nadziewala skorupki. "maczala je - wierzch -w bulce tartej i na patelnie ., oczywiscie skorupka do gory. Podawala zawsze z kasza gryczana aaaaaaaaaaa do farszu jajkowego dodawala drobno pokrojonego szczypiorku.Mała_Mi @ 19 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1257344To sie wtedy nazywa nie 'kotlety z jajek' tylko 'jajka faszerowane'.no właśnie, i nawet mamy tu przepis na jajka faszerowane w skorupkach często je robię, bo jest to bardzo proste i efektowne danko.
Cinka @ 26 Mar 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1569809Rób rób - jedna sucha mała kajzerka waży około 40 g więc odważ sobie ok 40 - 50 g bułki tartej, podlej wodą nie za dużo, wymieszaj żeby się wchłonęła jak w odciśniętej namoczonej bułce w całości - i dodaj do jajdziękuję Cinuś, uratowałaś mi życie, a tak mi się nie chcialo ubierać żeby wyjść
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia