Margot @ 27 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1054143tzn jak ten marcepan robiłaś z ziemniaka ?całkiem przypadkiem, robiłam pralinki marcepanowe i rzadkie były, a dzieci pierniczków zarządały, wziełam trochę od nich ciasta piernikowego na dno foremki, rozwałkowałam, na to masa która miała być pralinkami ale nie chciała, a na to powidła śliwkowe posypane rodzynkami, ten wierzch był genialny, całość bardzo smaczna i nikt nie poznał że to kartofel a nie migdał, kasza manna dopełniła oszustwa https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...amp;hl=pralinki
Zastępujesz pastę masą i już? Cukier i resztę dodajesz?
Joanna @ 6 Nov 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1208208Też jestem ciekawa.
Ja bym dała wszystko oprócz cukru i olejku migdalowego.
Fajnie się smaruje, jak masa nie jest gęsta.I taką miałam koncepcję. To znaczy z cukrem zobaczę na smak, a olejku ni mom.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.