Justyna77 @ 11 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1073629A więc zrobilam krem dzisiaj wczesnie rano-mam nadzieje ze do poznego popołudnia bedzie okGosci mam na 17...
będzie idealnie![]()
Justyna77 @ 17 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1077046Miałam dobrej jakości czekoladę-Wedel....Przynajmniej wydaje mi sie,ze jest OK-a Ty jakiej używasz?Wedla głównie, czasem Alpengold, a często też w Lidlu kupuję tą w 200 g tabliczce, jest świetna. Śmietanę z czekoladą trzeba dobrze schłodzić i ubijać na średnich obrotach miksera, na najwyższych lubi się robić masło.
vault @ 11 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1089810mam tylko pytanko do LeNinki w wersji z nutella: do masła dodaję małą nutellę i potem krem budyniowy czy sam budyń?
może to głupie pytanie ale ja na prawdę jestem początkująca
Nie ma głupich pytań.
Najpierw masło miksujemy, potem dodajemy nutellę, a na końcu, do połączonej masy- budyń (sam budyń ugotowany i wystudzony). Polecam dodać na sam koniec startą na tarce gorzką czekoladę.![]()
Śliczny torcik wyszedł!![]()
kasia_81 @ 11 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1090048jestem w trakcie robienia masy na dwa torty na pierwsze urodziny moich bliźniaczek. Jedna będzie kokosowa, druga z nutellą i wiśniami. I teraz tak - poszłam na łatwiznę i rozpuściłam czekoladę w budyniu, do drugiej części masy dodałam nutellę która tez ślicznie rozpuściła się w masie budyniowej. Zrobiłam tak bo jestem pewna że mi by nie wyszła wersja z podgrzewaną śmietanką. Sama jestem ciekawa co z tego wyjdzieJa zawsze muszę pokombinować![]()
![]()
Tylko pomóżcie, 500ml śmietanki na dwa torty starczy? Czy dać więcej?po 200 na jedną masę czyli 400 jeśli dasz więcej a chcesz na to położyć masę to może popłynąć
LeNinka @ 11 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1090026Nie ma głupich pytań.
Najpierw masło miksujemy, potem dodajemy nutellę, a na końcu, do połączonej masy- budyń (sam budyń ugotowany i wystudzony). Polecam dodać na sam koniec startą na tarce gorzką czekoladę.![]()
Śliczny torcik wyszedł!
Dziekuję LeNinko![]()
vault @ 11 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1089810Witam,jestem tu nowapiszę ponieważ dzisiaj robiłam pierwszy tort w moim życiu - z tą genialną masą, naprawdę rewelacyjna,![]()
zważyła mi się niestety ale postawiłam miskę nad garnkiem z gotującą wodą i dalej ubijałam i masa na nowo zrobiła się puszysta![]()
polecam ją jak najbardziejmam tylko pytanko do LeNinki w wersji z nutella: do masła dodaję małą nutellę i potem krem budyniowy czy sam budyń?![]()
może to głupie pytanie ale ja na prawdę jestem początkująca![]()
wklejam zdjęcie jak wyszedł torcik
a czy można gotowy krem juz wymieszany z bita smietana podgrzac na parze? zważył mi się czy to go uratuje czy tez bedzie wygladal jeszcze gorzej![]()
coś nie mam szczescia do kremów budyniowych prawie zawsze mi sie ważą ;-/
bardzo prosze o szybka odpowiedz, sprawa jest pilna za kilka godzin przychodza goscie![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.