LeNinka @ 18 May 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1129915Wtykam kawałki na poszczególne piętra posmarowane masą, boję się, że po dodaniu zmiksowanych owoców krem się rozwodni za bardzo.ja robię dokładnie tak samo , z malinami to normalnie takie dobre ,że strach się bać,ale z jagodami , poziomkami też , innych jeszcze nie robiłam ,ale to tylko kwestia czasu chyba , bo ja ten krem strasznie polubiłam![]()
katia74 @ 20 May 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1130656Witam.
Ja mam z kolei inne pytanie. Czy zamiast baiłej czekolady można rozpuścić w smietanie gorzką, czy biała sie lepiej ubija ze śmietaną. Nigdy tak nie robiłam więc stąd moje, może głupkowate, pytanie. Nie lubię białej czekolady i nie wiem po co ubijać śmiwtanę z białą czekoladą a potem dodawać np. nuttelę.
pozdrawiamtu jest czekoladowa wersja https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=9...t=0&start=0
katia74 @ 20 May 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1130656Witam.
Ja mam z kolei inne pytanie. Czy zamiast baiłej czekolady można rozpuścić w smietanie gorzką, czy biała sie lepiej ubija ze śmietaną. Nigdy tak nie robiłam więc stąd moje, może głupkowate, pytanie. Nie lubię białej czekolady i nie wiem po co ubijać śmiwtanę z białą czekoladą a potem dodawać np. nuttelę.
pozdrawiamNie trzeba do wersji z nutellą dodawać białej czekolady. Kilka razy już o tym pisałam:
LeNinka @ 18 May 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1129885Ja najczęściej robię ten podstawowy krem, albo z nutellą i startą gorzką czekoladą (wtedy bez białej czekolady). A smaki białego kremu zmieniam dodawanymi owocami.
A gorzką czekoladę oczywiście można rozpuścić w śmietanie.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.