Bea73 @ 5 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=785130Masło utrzeć w misie, dodać cukier, sól i żółtka i ucierać do białości.Skoro utrzeć, to zimne sie nie da.
Przy okazji przepis znów na wierzchu, sprawdzę czy mam wykrawacze w kształcie choinki.
Alisza76 @ 11 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1487814Witam,
mam pytanko czy masło do robienia choineczek jest w temperaturze pokojowej czy zimne wyjęte z lodówki?W przepisie stoi - utrzeć, ale ja nigdy tego nie robię.
Siekam mąkę z zimnym masłem jak każde kruche i dodaję pozostałe składniki.
Ciastka wychodzą bardzo dobre.
Więc jak komuś się nie chce czekać, aż masło zmięknie, może skorzystać z moich doświadzeń.
tatter @ 18 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1554008Moje ciasto gotowe do walkowania.A moje choinki już upieczone, ozdobione i zapuszkowane.
W tym roku w rankingu mojego dziecka zrzuciły z najwyższego stopnia podium krajankę cytrynową, z którą od lat na nim tkwiły.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia