Bea73 @ 20 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=793700
ale ja czesto pieke dla siebie z malych porcji...Nooo, ale mnie chodziło o to, że one są takie dobre, że szkoda w ogóle piekarnik włączać na tak minimalną ilość.
iwonka_sz @ 20 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=793882Zastanawiam się czy ciastka straciłyby na konsystencji lub smaku gdyby ciasto wyrobić jak kruche ( bez ucierania masła ).
Może ktoś już tak próbowałJa tak robiłam. Wrzuciłam wszystko do malaksera (oprócz czekolady i skórki kandyzowanej). Jak się zrobiła z tego "kasza" dołożyłam czekoladę i skórki. I już.
Bea73 @ 5 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=785130Następnie dodać otartą skórkę, drobno posiekaną czekoladębasiau @ 20 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=793945Wasze ciasteczka takie jasne są, ja starłam czekoladę na tarce i jak wymieszałam wsio razem, to jakieś takie ciemnawe ciasto wyszło.żyrafka @ 20 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=793949Właśnie upiekłam, moje też ciemne. Moze to zależy od czekolady?Pewnie trochę zależy od rodzaju czekolady. Ja dałam gorzką 70% i posiekałam tak jak w przepisie, a nie tarłam na tarce.
iwonka_sz @ 20 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=793882Zastanawiam się czy ciastka straciłyby na konsystencji lub smaku gdyby ciasto wyrobić jak kruche ( bez ucierania masła ).
Może ktoś już tak próbował?Joanna @ 17 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=792276Też je dziś zrobiłam. Bardzo smaczne.
Nie ucierałam masła na puch, tylko wszystko przesiekałam na stolnicy jak każde kruche.
Ciasto dobrze się wałkowało - nie musiałam podsypywać mąką.
Piekłam w wyższej temperaturze - 195 stopni.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia