Kurczak pieczony w pomidorach*

marianna

Member
Sie 19, 2007
1,496
0
0
Robię, choć zupełnie nieortodoksyjnie. Ponieważ nie jadam mięsa, tylko ryby, kurczaka zastąpiłam łososiem. Poza tym wszystko dokładnie jak w przepisie. Właśnie się piecze, będzie na obiad
icon_smile.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
O, napewno lepsze niż smażone! I zdrowsze tez.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,406
3,705
113
Mam w planach na jutro; z konieczności z wyfiletowanych pałek (bo udek w sklepie zabrakło
icon_eek.gif
).
Zastanawiam się, czy nie nadziać ich dodatkowo fetą...
gruebel_2.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,406
3,705
113
Donoszę, że przyprawiłam mieszanką z papryką, czosnkiem i tymiankiem i nadziałam serem bałkańskim. Piekłam ok. 50 min. w 200 stopniach C.
Pyszne wyszły, na pewno do powtórki (w różnych wariantach smakowych).
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Jutro z rybom!
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,406
3,705
113
U mnie dziś też z rybą (konkretnie z łososiem). Zapowiada sie pysznie.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,406
3,705
113
Oj, ja za dorsza dałabym się pokroić, zwłaszcza za takiego świeżego kupionego od rybaków.
mniam.gif

Ale z łososiem też było bardzo smaczne.
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

małgośka79

Well-known member
Maj 4, 2007
1,983
479
83
Siedzi w piecu i zapowiada sie super pyszenie, bazylii dalam symbolicznie, bo nie lubie.

Pozarty, pyszny, do powtorki!
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Dzisiaj z rybom znowu. Dobre to jest i rybę da się przełknąć
icon_mrgreen.gif
 

marianna

Member
Sie 19, 2007
1,496
0
0
Dziś piekę w ten sposób dorsza. Już pachnie w całym domu. Kawo! Medal za ten przepis ci się należy, albo i puchar złoty zdecydowanie nieprzechodni! Dzięki!
anbetung.gif
bussi.gif
cvety.gif
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,363
1,450
113
Kawo, i ja pokusiłam się na takiego kurczaka. Bardzo mi smakował.
daumen.gif

Do zamarynowania użyłam świeżego imbiru, bo prosił się o zużycie i oprócz soli, pieprzu i suszonego czosnku niedźwiedziego sypnęłam trochę Garam Masala.

34.jpg

38.jpg

A upieczony czosnek - pycha!
 

Załączniki

  • 34.jpg
    34.jpg
    81.8 KB · Wyświetleń: 0
  • 38.jpg
    38.jpg
    75.7 KB · Wyświetleń: 0