Tobatka @ 15 Jan 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=648495Mama kupiła dwie paczki ciasta zwijanego, co to trzeba rozwijać. Ja wygodna jestem i cenie sobie szybkość przygotowania, wiec wole te froste, co ma 6 małych płatów.
z każdego dużego płata wyszło mi 8 zawijancow, bo chodziło, ze maja być nieduże, imprezowe, a i tak spore wyszły.Tobatko - śliczne te Twoje zawijańce. Też chcę zrobić na imprezkę nieduże porcje i mam, 2 rolki ciasta z Biedronki (ok. 2,50). Ile piersi powinnam zakupić? Czy mięso ładnie sie przepiekło? może ktoś robił w innej wersji na ostro? Tobatko a jak ta wersja ze śliwkami? były pocięte na kawałki czy w całości? i jak długo trzymałaś w piekarniku małe porcyjki?
MMMK3 @ 15 Jan 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=648705Tobatko - śliczne te Twoje zawijańce. Też chcę zrobić na imprezkę nieduże porcje i mam, 2 rolki ciasta z Biedronki (ok. 2,50). Ile piersi powinnam zakupić? Czy mięso ładnie sie przepiekło? może ktoś robił w innej wersji na ostro? Tobatko a jak ta wersja ze śliwkami? były pocięte na kawałki czy w całości? i jak długo trzymałaś w piekarniku małe porcyjki?Duzo pytań
1. Ja myslę, że na nieduże porcyjki (jak pisaam, z dwóch blatów zwijanych wyszło mi 16 porcji zawijanców) 2-piersi wystarczą. Ja pokroiłam piersi w takie kawałki 4x3 cm pi razy oko
2. Wersja z suszonymi śliwkami była duuzo lepsza - kładłam po 3 śliwki całe: szynka, kurczak, sliwki, ser
3. W piekarniku piekło mi sie przez 30 minut w 200 st z termoobiegiem, na wysokości 1/3 piekarnika od dołu. Mięso sie ładnie upiekło (a raczej ugotowało, bo takie mniej więcej jest), a wierzch ładnie przyrumienił, spód był dopieczony.
Idealna sprawa na coś innego, a w sumie banalnie prostego na imprezkę. Nieduzo roboty, a efektowne. I gościom smakowało
A - nie ma co rozmrażać cista za wcześnie, bo się robi miękkie i trudniej te paski ładnie poprzeplatać...
Katee @ 16 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=563491Oczyszczony i osączony filet układamy na cieściepepsi @ 16 Jan 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=649130a ja mam pytanie, czy ta pierś ma być rozbita tłuczkiem przed włożeniem do ciasta?nic takiego nie pisze, wiec pewnie nie
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia