- Wrz 20, 2004
- 22,942
- 0
- 36
Przepis na bazie pewnie 10 innych, ale efekt smaczny i na prosbe Joanny umieszczony tutaj
Skladniki:
1/2 litra mleka
200-250 ml smietanki (mozna ubic, ale niekoniecznie)
ok szklanki cukru (w zaleznosci od slodkosci owocow)
jezyny (dalam 1 1/2 kubka)
Mleko zagotowac z cukrem, ostudzic. Jezyny rozdrobnic blenderem (najprosciej), mozna dodatkowo dosypac 2-3 lyzki cukru. Niestety, nalezy powstaly mus jezynowy przetrzec przez sitko i wyeliminowac pestki. Wszystko polaczyc razem, czyli slodkie mleko, smietanke i mus.
Przed wlozeniem do maszyny polecam schlodzenie w lodowce.
A to efekt:
A jakie pyszne w polaczeniu ze smietankowymi ....

Skladniki:
1/2 litra mleka
200-250 ml smietanki (mozna ubic, ale niekoniecznie)
ok szklanki cukru (w zaleznosci od slodkosci owocow)
jezyny (dalam 1 1/2 kubka)
Mleko zagotowac z cukrem, ostudzic. Jezyny rozdrobnic blenderem (najprosciej), mozna dodatkowo dosypac 2-3 lyzki cukru. Niestety, nalezy powstaly mus jezynowy przetrzec przez sitko i wyeliminowac pestki. Wszystko polaczyc razem, czyli slodkie mleko, smietanke i mus.
Przed wlozeniem do maszyny polecam schlodzenie w lodowce.
A to efekt:


A jakie pyszne w polaczeniu ze smietankowymi ....


Ostatnią edycję dokonał moderator: