Ilona @ 18 Jun 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=865750To żart był oczywiście - z zazdrości tak napisałam![]()
Hihihi![]()
No wlasnie najgorsze jest to, ze mam małą zamrażarkę i pełna jestwczoraj koperek młodziutki chcialam zamrozic to musialam cos wyciagnać zeby sie zmiescil
A koperek na zimę być musi![]()
![]()
Znam ten ból, wczoraj za głowę się złapałam, gdy miałam schować pojemnik z lodami![]()
Maraa @ 18 Jun 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=865755Lud_ ale mi narobiłaś ochoty na takie domowe lodyniestety też nie posiadam maszyny. Może bym sobie kupiła?![]()
Zastanawiam się ile razy je miksowałaś w czasie mrożenia i w jakich odstępach czasowych?Wczoraj jakoś chyba ze 4 razy, mniej więcej co godzinę-półtorej, potem przełożyłam masę z garnka do pojemnika do vlodów i poszłam spać. Dziś rano były mocno zamarznięte - za mocno, i przestraszyłam się, że nic z nich nie będzie, ale zmiksowałam je dokładnie jeden raz, odstawiłam i zmiksowałam ponownie. I już mają odpowiednią konsystencję, choć, jak pisałam, mam wrażenie, że z maszyny byłyby jeszcze lepsze.
Tak czy inaczej, smakują mi bardzo, a ta kwaśna śmietana i truskawki to świetny pomysł.
asieja @ 18 Jun 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=865902Lud,
ale mi ochoty na lody narobiłaś!
brzmi pysznie,
na pewno je zrobię w najbliższym czasie!Polecam!![]()
Evva2 @ 26 Jun 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=868016A ja z głupim pytaniem: co to jest dla Was kwaśna śmietana? jaką dajecie?Najzwyklejsza śmietana. Np. taka:
![]()
Evva2 @ 26 Jun 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=868016A ja z głupim pytaniem: co to jest dla Was kwaśna śmietana? jaką dajecie?Ja dałam śmietanę homogenizowaną 18%.![]()
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia