jaka @ 28 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=402555![]()
A o masie makowej chętnie i ja "posłucham", bo mi Bakalland nie leży (za słodka)ooo to ja właśnie Bakalland kupiłam dwie puchy![]()
No ale trudno. Tylko powiedzcie mi ile jej władować do tego ciasta? Całą puche 850 g? czy połowe? Jak połowe to starczy mi i na cztery makowce![]()
Pimpek @ 28 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=402601Tylko powiedzcie mi ile jej władować do tego ciasta? Całą puche 850 g? czy połowe? Jak połowe to starczy mi i na cztery makowce
Może zrób tak, jak pisze Owca powyżej.
jaka @ 30 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=403915Owieczko, jak pewnie pamiętaszuwielbiam Twoja polewę czekoladową. Może lukier też pokocham...
na bazie rumu... no no brzmi smakowicie...
lukier Owieczki jest the best pokochasz na pewno od pierwszego zrobienia![]()
Akulka @ 30 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=404105Cudnie wygląda![]()
![]()
Joanno, wpisuje cię na listę niebezpiecznych cinek
Dlaczego??!!!Jestem co prawda choleryczką, ale za to zdeklarowaną pacyfistką !![]()
![]()
owieczka @ 30 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=404161lista niebezpiecznych cinek hihihi)))) no ale Joannie sie nalezy![]()
![]()
faktycznie na opakowaniu masy Helio byla jakas babcia.....a jak tobie smakowala w porownaniu z recznie robiona?Wstyd się przyznać, ale ....smakowała.Tylko moja mama ( posiadająca tak zwany smak absolutny) doszukała się w tym makowcu obcego mojej kuchni posmaku olejku migdałowego....
Ale mimo to, też jej smakował....![]()
![]()
owieczka @ 1 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=404587oj nie, bajaderkowy to chyba na bialku jest.
Offca ma offczy lukier ale to jest na oko robiony lukier. W ktoryms z watkow tlumaczylam, zaraz poszukam i wkleje tutaj
Szukałam tego Twego lukru, ale poddałam się po kilku tematach i kilkunastu postach...![]()
Dziękuję BARDZO- przetestuję wkrótce, a wtedy zdecyduję, czy pokłonów więcej Ci "dać"![]()
Joanna @ 1 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=404691Dlaczego??!!!Jestem co prawda choleryczką, ale za to zdeklarowaną pacyfistką !![]()
Ty tam wiesz dlaczego![]()
Za twoje zdjęcia głównie i kuszenie smakowitościami
I żeby cio się to zdarzało tylko od czasu do czasu, ty bez przerwy wodzisz człowieka na pokuszenie![]()
![]()
owieczka @ 1 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=404587Offca ma offczy lukier ale to jest na oko robiony lukier. W ktoryms z watkow tlumaczylam, zaraz poszukam i wkleje tutaj
Owieczko, zrób osobny wątek w "Masach i kremach" i wklej ten przepis, bo jest fenomenalny a sama go szukałam nie raz.
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.