index.php?act=findpost&pid=709935Przepraszam, Caritko, nie widziałam wcześniej pytania.
Oddajcie sprawiedliwość Infolinii, to jej przepis, ja go tylko zmodyfikowałam.
Z tego oryginalnego:
1/4 litra spirytusu lub 0/5 litra wódki
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
1 paczka wiórek kokosowych
1 szkl. zimnej, przegotowanej wody (do wersji z spirytusem)
usunęłam tylko wiórki i wodę. Uzyłam 0,25 l spirytusu, 1 mleko w puszce skondensowane słodzone i 1 litr mleka kokosowego. Nic nie gotuję, mieszam w blenderze ze względu na troche zestalone mleczko kokosowe, i gotowe. Dla poglębienia smaku dodałam 2 cukry waniliowe i kieliszek koniaku.
Jak komus za słabe to niech doda jeszcze kieliszek alkoholu, jak za mocne to mleka (ale nie warto
).
Buka, nic sie nie stalo
Ja na razie i tak nie moge pic (
) wiec az tak bardzo mi sie nie spieszylo.
Jak tylko bede mogla, to zrobie po Twojemu.
Dziekuje.