1/4 litra spirytusu lub 0/5 litra wódki
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
1 paczka wiórek kokosowych
1 szkl. zimnej, przegotowanej wody (do wersji z spirytusem)
Do słoika wsypać wiórki i zalać spirytusem (wódką), zakręcić i odstawić na 1 tydzień.
Po tygodniu przez gazę wycisnąć spirytus z wiórek. Po spirytusu dodać wodę i puszkę mleka, zamieszać i odstawić na następny tydzień. I gotowe.
Czas oczekiwania dość długi, ale warto.
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
1 paczka wiórek kokosowych
1 szkl. zimnej, przegotowanej wody (do wersji z spirytusem)
Do słoika wsypać wiórki i zalać spirytusem (wódką), zakręcić i odstawić na 1 tydzień.
Po tygodniu przez gazę wycisnąć spirytus z wiórek. Po spirytusu dodać wodę i puszkę mleka, zamieszać i odstawić na następny tydzień. I gotowe.
Czas oczekiwania dość długi, ale warto.
Ostatnią edycję dokonał moderator: