- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Gdy natrafiłam na ten przepis w sieci, nie mogłam uwierzyć, że wyjdzie z tego coś zjadliwego...
Spróbować jednak musiałam. Po skosztowaniu natychmiast dorobiłam jeszcze kolejną porcję
Potrzeba:
Dałam też nieco więcej cukru. Kaszkę dodawałam na koniec do uzyskania właściwej konsystencji masy - aż przestała się kleić do rąk i dawała się pięknie lepić w dowolne kształty.
Część kulek wielkości orzecha włoskiego powkładałam do maleńkich papilotek, część ułożyłam luzem na półmisku.
Polałam roztopioną masą z czekolady mlecznej.
Powstały pyszne i eleganckie praliny o zaskakującym, prawdziwie marcepanowym smaku!
Ilość poniżej powstała z podwójnej porcji
Proponuję od razu taką zrobić, bo znikają szybko....

Spróbować jednak musiałam. Po skosztowaniu natychmiast dorobiłam jeszcze kolejną porcję

Potrzeba:
- 0,5 kg ugotowanych ziemniaków
- 0,5 szklanki cukru
- 75 g masła
- 2 opakowania aromatu migdałowego
- ok. 350 g kaszki manny błyskawicznej
- czekolada do polania pralinek
- ew. migdały do dekoracji

Część kulek wielkości orzecha włoskiego powkładałam do maleńkich papilotek, część ułożyłam luzem na półmisku.
Polałam roztopioną masą z czekolady mlecznej.
Powstały pyszne i eleganckie praliny o zaskakującym, prawdziwie marcepanowym smaku!
Ilość poniżej powstała z podwójnej porcji
Proponuję od razu taką zrobić, bo znikają szybko....