- Wrz 20, 2004
- 13,897
- 0
- 0
co ja z ta tesciowa - hmmm - ona tak dobrze gotuje i jej przepisy wklepuje chociaz ten akurat jest z jakiejs starej ksiazki kucharskiej jej babci
marchewke pokrojona jak kto lubi ugotowac w wodzie z sola i maslem!!
Zalac woda ta marchewke na poczatku tak aby tylko ja przykryla .jak juz bedzie tylko troche wody w garnku dodac
100 gr smietanki rozmieszanej uprzednio z dwoma zoltkami i rozpuszczonym maslem ( ilosc- jak kto lubi, ale generalnie to przepis dla maslozercow)
i duza iloscia posiekanej natki pietruszki
mieszac to wszystko przez 1 minute na wolnym ogniu - podawac!
Pyszna
pasuje idealnie do pulpeta i schabu w mleku - do schabu bardziej 8) do pulpeta to fasolka szparagowa z cebulka polana oliva i octem
marchewke pokrojona jak kto lubi ugotowac w wodzie z sola i maslem!!
Zalac woda ta marchewke na poczatku tak aby tylko ja przykryla .jak juz bedzie tylko troche wody w garnku dodac
100 gr smietanki rozmieszanej uprzednio z dwoma zoltkami i rozpuszczonym maslem ( ilosc- jak kto lubi, ale generalnie to przepis dla maslozercow)
i duza iloscia posiekanej natki pietruszki
mieszac to wszystko przez 1 minute na wolnym ogniu - podawac!
Pyszna
pasuje idealnie do pulpeta i schabu w mleku - do schabu bardziej 8) do pulpeta to fasolka szparagowa z cebulka polana oliva i octem