Noemi @ 23 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=473631Piekłam w blaszce 29/36cm. Temperatura pieczenia ok. 180-200*Co do czasu, to myślę, że krótko, z dziesięć minut, może mniej. Aż się lekko zrumieni.
MarthaB @ 5 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1397919super to ciasto, coś podobnego jadłam niedawno, szkoda tylko, że takie skomplikowane :
Ciasto wydaje się tylko skomplikowane, placki można upiec wcześniej. Ja do masy uzywam zawsze kwaśnej śmietany
dolce @ 7 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1398636Ciasto wydaje się tylko skomplikowane, placki można upiec wcześniej. Ja do masy uzywam zawsze kwaśnej śmietanytzn nie ubijasz tylko prxzekładasz zwykłą śmietaną? ile jej schodzi? 18%?
MarthaB @ 20 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1402694tzn nie ubijasz tylko prxzekładasz zwykłą śmietaną? ile jej schodzi? 18%?Ja nie dodaję w ogóle smietan fixów ani snieżek. Po co? Przecież śmietana 30% sama się ubije na sztywno bez dodatków.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.