Marmurkowe brownies

Palita

Member
Maj 31, 2005
550
0
0
Zrobiłam wczoraj i schowałam zeby nie znikneło
icon_smile.gif
.Jest piekne a jak smakuje... NIEBO W GEBIE.Zamiast likieru kawowego(którego nie miałam) dodałam Likier jajeczny.

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Małgoś z Filadelfią ;) robiłaś :

Bo Twoje ciasto takie bardziej wilgotne wyszło albo ja mam zwidy :dump: :mrgreen:

A fotka śliczna (gdzie śliniąca się mordka : ) :mrgreen:

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
Tak Ilona, z philadelphią.
icon_smile.gif

Jest pyszne, a prawdę mówiąc chyba mogłam chwilkę wcześniej je wyjąć z piekarnika, bo zdaje się, że brownies z zasady powinno być mokre i ciężkie, a moje jest nie mokre, a wilgotne. ;)

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Nigdy nie jadłam ciasta z philadelphią i dlatego pytam :mrgreen:

:cheers:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Nie mam likieru, żadnego tylko koniak dawać go czy raczej nie?
Czym mogę zastąpić likier?

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
Dodałam ajerkoniaku, bo nie miałam likieru kawowego. I wyszło super.
Ja tam nie wiem na pewno, ale jak dla mnie to alkohol możnaby zupełnie ominąć, bo jakos szczególnie w smaku wyczuwalnynie jest. Właściwie to nawet w ogóle nie jest. Moze ten likier kawowy to po ty by wzmocnić jedynie smak kawy, którą do ciasta dodajemy? :roll:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Dzięki Małgoś, właśnie wychodzę po zakupki względem ciasta :lol: Małżonek zadzwonił właśnie, że jutro do domu ściągą więc fajne ciasto by się zdało zrobić
icon_biggrin.gif

Niesmaczne wyszło, nie da się jeść :cry: gorzkie straszliwie, a serek jest słony :cry: :cry: :cry:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
A czemu niesmaczne ?!?! Czemu slone ?!?!
No ja nie wiem właśnie, może to była wina serka, na następny raz dam bardzo dużo cukru do sera :lol:
Ser był poza tym zupełnie zbędny bo z wyjątkiem soli smak był niewyczuwalny. Jak dla mnie to stracona kasa na tak drogi ser bez jakichkolwiek ciekawych efektów smakowych.
Jestem zboczona i lubię gdy ser jest bardzo mocno wyczuwalny czyli słodki i bardzo kwaśny :dump:

AnnaH

Member
Lis 15, 2005
1,423
0
0
zrobilam, no ale chyba przegielam z czasem pieczenia.Wiec powiedzcie mi, bo po 30 min.pieczenia patyk mi sie obieral , ale ciasto wygladalo jak wasze na zdjeciach z gory, wiec dorzucilam mu jeszcze 10 min.i marmurkowy efekt znikl :roll: tzn kolor jednolity(wiec na 100 za dlugo tam siedzial w piecu)
Czy ono ma wygladac jak niedopieczone???
Choc w smaku jest swietne i w nastepna sobote ponownie je upieke.

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
ono w ogole powinno byc niedopieczone i zakalcowate, jak to brownies

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy