Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko... cz. II

Status
Ten wątek został zamknięty.

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
martyna22a @ 15 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1092528waszka zycia ci nie starczy a kiedy chcesz jeszcze torty klepac ?
ps. pamietacie o poszukiwaniach mojej figurki?
Moja droga zycie jest po to aby z niego czerpać pełnymi garsciami i ile sie da (A W MIEDZY CZASIE TRZEBA KLEPAC TORTY
icon_smile.gif
)i dawac radosć innym

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
bo66 @ 15 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1092168illy Wyprobowalam Twoj sposob na kwiatuszki.Wlozylam mase do tylki bez szprycy coby mniej zmywania bylo i naciskalam mase palcem -udalo sie .Mozna wyciskac grubsze i ciensze kwiatki.Bardzo Ci dziekuje za dobry pomysl.
Tymcia Ojej jaki siliczny!Silniejsza bylas od masy i ja pokonalas,bo kotek wyszedl Ci wspanialy.
Wlasnie to jest dobre, ze masa jest taka miekka i mozna robic rozne wzorki i kwiatuszki i kto na co ma ochote
icon_mrgreen.gif

sionia @ 15 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1092408Illy,
mam prosbe.... czy mozesz wkleic djecie tych kwiatów i szprycy i końcówki, którą robilaś kwiatki.
Czy jesli nie mam mikrofali to mogę podgrzać masę w kąpieli wodnej?
Nie wiem czy z kapieli wodnej wyjdzie bo nie probowalam, jesli nie masz mikrofali to moze nagrzany piekarnik?? Powinno wyjsc. Co do koncowek.... ja uzywalam takiej do robienia rozetek?? nie wiem jak sie to poprawnie nazywa, taka nazwyklejsza i najbardziej chyba popularna( jakby gwiazdka).

Pieguss @ 15 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1092409Illy możesz wkleić zdjęcie swoich kwiatuszków z tylki ??
Dopiero co z roboty wrocilam i sie mi nie chce robic zdjec, a jutro znow pracuje, wiec wkladam zdejcie torta, te malutkie, rozowe z przodu robilam i z boku na sukience widac rowniez takie malutkie biale. Przy okazji jak bede miala wiecej czasu to zrobie zdjecie tych co mam w zapasie i wkleje, obiecuje
icon_smile.gif

DSCI0315.JPG

Załączniki

• DSCI0315.JPG
    DSCI0315.JPG
    268.9 KB · Wyświetleń: 0

dosiazet

Member
Lip 29, 2006
298
1
0
Witajcie Cinki. Czytam Was i podgladam. Okazjonalnie pieke dla bliskich i juz chyba ich do tego przyzwyczailam, bo ciekawi sa nastepnych moich wytworow. Pozwolcie,ze tu do Was sie przykleje,troche juz Was znam z tego czytania i podziwiania.

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
index.php?act=findpost&pid=1092552nie nie, o matko ja chyba jakos niewyraznie tlumacze,chce kupic taka figurke,gotowa
martyno, co Ty nie wierzysz we własne siły... Zdolniacha jesteś, to zrobisz równie ładną jak ta gipsowa. A i zjadliwa będzie, choć to bez znaczenia bo zapewne ją zasuszą na pamiątkę
rofl.gif

A tak serio, zajrzałam na parę stron z ozdobami ale akurat takiej niet...

i jak tu nie pogubić się... o jakich kwiatkach illy mowa? przeglądam strony i nie widzę... czy chodzi o ogrzanie masy do półpłynnej żeby przez tylkę przelazła?

Witaj dosiazet!!! Popieram ciekawość koleżanek - prosimy o fotki
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
dosiazet @ 15 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1092548Witajcie Cinki. Czytam Was i podgladam. Okazjonalnie pieke dla bliskich i juz chyba ich do tego przyzwyczailam, bo ciekawi sa nastepnych moich wytworow. Pozwolcie,ze tu do Was sie przykleje,troche juz Was znam z tego czytania i podziwiania.
hej Dosia wklejaj się i wrzuć zdjecia (jak masz:) ) Twoich torcików - ja póki co to przyzwyczajam bliskich że to ja zrobię torta a nie ktoś inny - muszę nabyć praktyki
icon_mrgreen.gif

ja chcę sobotę - chcę już działać w kuchni bo ta bezczynność mnie wykańcza wręcz
dump.gif
- padam na ryjka po malowaniu a i tak bym coś zrobiła twórczego a nawet nie wiem gdzie mam mleko do kawy w tym bałaganie ha ha ha
fiesgrins.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
ja tez szukalam ale niet (tak na marginesie to w swoje szukanie jakos nie wierze,nie nadaje sie do tego)
klientka szuka tej figurki, helen nie przeginasz ? ja mam ja zrobic? zarty sie ciebie trzymaja,najwyzej welon z firanki wytne
rofl.gif

dosiazet

Member
Lip 29, 2006
298
1
0
Megi428 @ 15 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1092560hej Dosia wklejaj się i wrzuć zdjecia (jak masz:) ) Twoich torcików - ja póki co to przyzwyczajam bliskich że to ja zrobię torta a nie ktoś inny - muszę nabyć praktyki
icon_mrgreen.gif

ja chcę sobotę - chcę już działać w kuchni bo ta bezczynność mnie wykańcza wręcz
dump.gif
- padam na ryjka po malowaniu a i tak bym coś zrobiła twórczego a nawet nie wiem gdzie mam mleko do kawy w tym bałaganie ha ha ha
fiesgrins.gif
Mam zdjecia,ale nie wiem czy sobie poradze z wklejaniem i zmniejszaniem,a raczej odwrotnie. Bede szukac ratunku u syna jak go w poblizu miec bede. Sprobuje tymczasem moze mi cos z tego wyjdzie. Nie wchodzi,za duzy rozmiar. Musze sie udac do jakiegos programu zmniejszajacego:)

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Pieguss @ 15 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1092565właśnie o te helen, chciałam zobaczyć jak wyglądają
icon_smile.gif
??? Nie zrozumiałam
icon_redface.gif

martyno, a teraz serio. Na kiedy te figurki? Ubranie nie jest takie trudne, jak sobie wydrukujesz fotkę ti bez problemu to zrobisz. Aby usprawnić sobie lepienie, mogłabyś wszyastko zrobić z białej masy i gdy podeschna pomalować.Najtrudniejsze są buzie. Ale... możesz wziąć przykład z sabinyl i waszkimaszki, parę stron wczesniej pokazywały myk na ładne facjaty
icon_smile.gif

A teraz pomyśl, po co płacić w sklepie, kiedy to Ty możesz ta kasiorę zgarnąć
icon_mrgreen.gif

haidi

Member
Paź 30, 2009
44
0
0
To jeszcze wlepię moje metamorfozę i obiecuję sumiennie więcej wątku nie zaśmiecać. A w sobotę będzie torciszcze.
Jak się ukrywałam to na bezdechu leciałam coby mnie nie zauważono ,teraz przeginam w drugą stronę
rofl.gif

PRZED DSC08014a.jpg
PO monika.jpeg

http://www.k-2.com.pl/sluby.htm Tutaj też są figurki ,jedna nawet trochę podobna

Załączniki

• DSC08014a.jpg
    DSC08014a.jpg
    90 KB · Wyświetleń: 0
  • monika.jpeg
    monika.jpeg
    57.2 KB · Wyświetleń: 0

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
helen ty to jestes czlowiek biznesu
daumen.gif
i to nie mala kasiore bo z tego co sie zorientowalam te figurki cholernie drogie sa
pomalowac to ja je moge ale ulepic
icon_eek.gif
wiem ze dziewczyny odciskuja twarzyczki w masie, helen "ty mnie nie kołuj" jak mawial Pawlak bo spac nie bede mogla
edit:megi nie otwiera mi sie nic

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
zaluje ze zaczelam ten temat
icon_mrgreen.gif

metlik w glowie,pomysle o tym jutro
haidi bardzo ladnie teraz wygladasz
daumen.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
icon_neutral.gif
index.php?act=findpost&pid=1092578helen ty to jestes czlowiek biznesu
daumen.gif
i to nie mala kasiore bo z tego co sie zorientowalam te figurki cholernie drogie sa
pomalowac to ja je moge ale ulepic
icon_eek.gif
wiem ze dziewczyny odciskuja twarzyczki w masie, helen "ty mnie nie kołuj" jak mawial Pawlak bo spac nie bede mogla
edit:megi nie otwiera mi sie nic
rofl.gif
człowiek biznesu
rofl.gif
to najlepsze... jakbyś cofnęła się, nie wiem do której strony, to bys się dowoedziała, że zadnego torta nie zrobiłam za kasiore... tak, tak... za tę dame w kapeluszu dostałam, uwaga: karafkę - fakt, lubię szkło
icon_smile.gif
Ja tylko pomysła zawsze mam a inni kasiorę robią
rofl.gif

Idź spać a od jutra ćwiczysz całuśną parę
icon_smile.gif
I foto relacja pożądana
icon_mrgreen.gif

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy