Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko... cz. II

Status
Ten wątek został zamknięty.

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Bardzo fajny tort Truskawko, a strona... znowu tyle zdjęć do przeglądania, hehe?
rofl.gif
Niektórzy to naprawdę mają talent, ale żeby męczyć czytających taką ilością fotek...
icon_lol.gif

Kazeno, najbardziej mi się podobają te dwie różyczki - bordowa i w kolorze ciepłej żółci, najładniej płatki pozawijane, chociaż wszystkie b. ładne
icon_smile.gif

Co do storczyków, to górny płatek (tzw. okółka zewnętrznego) powinien być pod spodem - tzn. dwa boczne u góry, a trzy płatki pod spodem (w tym kwiatku odsuniętym najdalej), mam nadzieję, że rozumiesz. Akurat storczyków to mam mnóstwo w mieszkaniu i ciągle jakiś kwitnie, więc mam wgląd w układ płatków, dlatego tak piszę jakoś...
icon_redface.gif
Kolorki fajne, ciekawe, jak wyschną.

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
Kazeno kwiotki śliczne - mnie też ta bordowa i żółta róża najbardziej się podobaja
icon_smile.gif

Zielona Truskawko fajny torcik - taki "swojski"
icon_smile.gif

Ale cisza - każda teraz w zaciszu masę lepi żeby głupot nie nagadać
rofl.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
jaki tu spokoj la la la la
piekne kwiatki szczegolnie storczyki (tez bede sie ich uczyc w weekend) z roz zolta
daumen.gif

zielona truskawko torcik super
macie jakies linki do lalek ksiezniczek(wiecie takie trzy damy) oprocz na polskim google bo tam niewiele

katrina_m

Member
Sty 16, 2011
32
0
0
no nadrobiłam wkońcu temat
icon_eek.gif

co ja miałam?...
a tak!
illy- ja mam właśnie tan zestaw z Wiltona, i jak to gdzieś już pisałam, wolałabym zamówić pojedyńcze kolory
oczywiście nic nie mam do nich barwniki są super tylko chodzi mi o podobieństwo kolorów tzn. jest i czerwony i różowy a wiadomo że z czerwonego da sie zrobić róż i np. ivory, albo zielony można zmieszać kolory i wyjdzie to samo

ja tak przynajmniej myślę i teraz wiem że niepotrzebnie skusiłam się ceną mogłam w to miejsce wziąść złoty na który teraz choruję ;) ale nie warto mi zamawiać 1 sztuki bo więcej zapłacę za przesyłkę
icon_smile.gif
więc czekam aby coś jeszcze się uzbierało do zamówienia
icon_smile.gif

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
martyna22a @ 16 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1093300jaki tu spokoj la la la la
piekne kwiatki szczegolnie storczyki (tez bede sie ich uczyc w weekend) z roz zolta
daumen.gif

zielona truskawko torcik super
macie jakies linki do lalek ksiezniczek(wiecie takie trzy damy) oprocz na polskim google bo tam niewiele
nie wiem czy jakies księżniczki znajdziesz ale niektóre są tak piekne że jak księzniczki wygladają
icon_smile.gif

oczywiście forum naszych wschodnich kolezanek
icon_smile.gif

http://translate.googleusercontent.com/tra...OtvQBTwlbUqrJQw

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
dzieki dziewuszki :D

ania-magda wiem wiem..jakos mi sie mieszaly te wszystkie platki i tak wyszlo.. czyli ma byc tak jak ten z kropeczkami ma?? hehe.. a mi sie nawet bardziej podobaja wlasnie jak ten gorny platek na wierzchu jest hehehe.. jakos tak ladniej laczenie wyglada.. ale popracuje jeszcze nad tym zeby jak zrobie zgodnie z orginalem tez wygladalo ladnie :D dzieki wielkie!!

no to te dwie roze tym samym sposobe robione.. i mi tez sie wydaje ze najlepiej wychodza.. super :D dzieki wielkie za opinie i za rady :D naprawde baaardzo sie przydaja takie konstruktywne opinie :D

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
dzieki megi przegladalam juz wczesniej ale chodzi mi o postaci z tej bajki "ksiezniczki"
Piegus nie pytaj rob,ja tylko taki robie,pewnie chodzi ci o przepis Hichotki,on zawsze wychodzi

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Kazeno!!! Kwiotki suuuper!!! Róże cudo ( mi kurde nie badzio wychodzą!!!!!!!) Storczyk chyba powinien mieć inaczej płatki. Akurat szłam do wodopoju wstawić mojego storczusia - kwitnie bosko!!! Strzeliłam mu fotę. Jako instruktaż zamieszczam- coby nie było, że wypadam z tematu! Trochę słaba fota bo z konsolki córci

Załączniki

• wwwwwwwww.jpg
    wwwwwwwww.jpg
    28.5 KB · Wyświetleń: 0

Pieguss

Member
Lis 24, 2010
227
0
0
martyna22a @ 16 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1093310dzieki megi przegladalam juz wczesniej ale chodzi mi o postaci z tej bajki "ksiezniczki"
Piegus nie pytaj rob,ja tylko taki robie,pewnie chodzi ci o przepis Hichotki,on zawsze wychodzi
Hahaha właśnie o ten przepis chodziło, w sumie wychodzi mi zawsze biszkopt ale może wyjdzie lepszy
gruebel_2.gif
icon_mrgreen.gif

tutaj jakaś barbie princess http://www.youtube.com/watch?v=r3TSutweRe4 zaraz poszukam dalej

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
tak tak alipek ania magda juz pojasnila mi hehe.. ja niby patrzylam w google na galerii na te storczyki ale jakos jak sklejalam to sie tak porobilo ze wyszly mutanty..

P.S a moze jest taka odmiana co ma poprzestawiane platki???... jak nie to pogadam ze znajomymi z genow i zrobimy.. a co tam..

a tak w ogole to dzieki za opinie :D

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
piegus! Mąka ziemniaczana żeby był bardziej wilgotny a od octu robi się taka chrupiąca bezowa skorupka! Tak mnie sąsiadka uczyła. Bo noga byłam w tych biszkoptach. Jak wywaliłam 3 to z czwartym szłam i ona mi piekła! A teraz juz sama pomykam. Ale instruktaż od niej. Postawiła matołka przy blacie i kazała krok po kroku patrzeć i pisać! I matołek załapał! A wiecie, że biszkopt trzeba zawsze w jedną stronę kręcić? Mi sie sprawdza!!!

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
dla mnie lalka ktora podlinkowala Piegus to najladniejsza lalka-tort jaka w zyciu widzialam,och za kazdym razem mnie zachwyca, taka starannosc szczegolow ze poprostu szok,jak bede umiala takie robic eh zagalopowalam sie
Piegus tego biszkoptu nie trzeba ciapac o podloge ,on zawsze jest rowny jak blat
nie wiedzialam ze to ocet powoduje te chrupkosc,nastepnym razem nie dodam bo ona mi przeszkadza,dzieki

Pieguss

Member
Lis 24, 2010
227
0
0
alipek @ 16 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1093316piegus! Mąka ziemniaczana żeby był bardziej wilgotny a od octu robi się taka chrupiąca bezowa skorupka! Tak mnie sąsiadka uczyła. Bo noga byłam w tych biszkoptach. Jak wywaliłam 3 to z czwartym szłam i ona mi piekła! A teraz juz sama pomykam. Ale instruktaż od niej. Postawiła matołka przy blacie i kazała krok po kroku patrzeć i pisać! I matołek załapał! A wiecie, że biszkopt trzeba zawsze w jedną stronę kręcić? Mi sie sprawdza!!!
Dzięki Alipek zapisałam do kajetu
icon_smile.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Kazeno i tak jesteś wielka. ja do storczyków jeszcze nie doszłam. A czym sklejałaś płatki?? Ja nie mam kleju i używam lukru. Nada się?????

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Tak gwoli domówienia, ten rodzaj storczyka to jest Cymbidium, tak wygląda i na takim się wzorujcie kształcie płatków, gdyż google najczęściej pokazuje r. Phalaenopsis (choć i do tego widziałam u Ciebie kazeno foremki, hihi
icon_wink.gif
): klik.

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy