Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko... cz. II

Status
Ten wątek został zamknięty.

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
krem uratowany DZIĘKUJĘ PANIĄ ZA POMOC! (jest wersal co?)
anbetung.gif
wieczorem lub w nocy wysyłam OKO

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
olo ja zlotym raczej brokatem niz barwnikiem maluje tylko na sucho,np napis lub troszke na platkach roz, slicznie to wyglada, tak samo srebrnym

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
Bo mam zrobić złotą monetę więc wypadało by żeby cały tort był złoty i się tak zastanawiam czy będę musiała go całego malować

pscolki

Member
Mar 12, 2009
167
0
0
illy @ 15 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1092644A teraz tak mi przyszlo do glowy, ze moze jutro wyciagne moja mase z zamrazarnika i zrobie kilka kokardek i listeczkow, takich drobnych, zebym mogla ciasteczka i muffinki ozdabiac
icon_mrgreen.gif
Przepraszam, jeśli to pytanie pojawiało się wcześniej..ale ja początkująca w temacie własnoręcznie robionej masy... Czy dobrze rozumiem, ze masę można zrobić wcześniej i ją zamrozić? nie będzie się kruszyła po rozmrożeniu? będzie elastyczna?

dosiazet

Member
Lip 29, 2006
298
1
0
Dziekuje za mile slowa,za wychowawcze tez i przepraszam za zamieszanie, nie chcialam wywolywac III wojny swiatowej. Gdyby czlowiek przewidzial, ze sie przewroci to by sobie wczesniej siadl...
Co do ratowania zwarzonej masy: jesli macie Sniezke to wystarczy wsypac troche i zlapie konsystencje, to tak na szybko. Bo i ja zwykle podgrzewam lub wkrecam do masla ta zwarzona mase. Z barwnikiem zlotym nie mam doswiadczen, ale zelowe rozpuszczone w niewielkiej ilosci wody lub alkoholu dobrze kryja.

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
martyna22a- mam pytanie ile wyniósł cie koszt przesyłki na ebayu? czy te literki są fajne? zastanawiam sie nad zamówieniem...

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
pscolki @ 16 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1093004Przepraszam, jeśli to pytanie pojawiało się wcześniej..ale ja początkująca w temacie własnoręcznie robionej masy... Czy dobrze rozumiem, ze masę można zrobić wcześniej i ją zamrozić? nie będzie się kruszyła po rozmrożeniu? będzie elastyczna?
Dobrze rozumiesz
icon_smile.gif
masa mozna zamrozic i po rozmrozeniu ponownie uzywac, trzeba ja tylko(jak juz sie rozmrozi) troche pougniatac az znow sie zrobi elastyczna, a jak cos jest nie tak to mozna dodac troche planty.

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Ja chcialam kupic aobie ten zestaw barwnikow z Wiltona, ale nie potrafie go na allegro od kilku dni znalezc, macie moze jeszcze jakies inne namiary?? W zestawie bylo 8 kolorow....

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
sylka koszt przesylki u niego jest niewielki,ja placilam w euro to wyszlo okolo 1, w zlotych jak same literki przesylka kosztuje 3,77
ja jestem zadowolona ale dziewczyny pisaly ze te na linijce sa lepsze,nie wiem nie mam porownania, te sa ok i fajnie ze sa duze i male , dodam ze przesylka przyszla bardzo szybko w poniedzialek zamowilam a we czwartek juz byly

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
na ale gratka jest ten zestaw i w sklep smaczny też mieli tylko teraz nie ma zestawu , ale za to są wszystki z osobna po 11,99 więc można sobie wybrać potrzebne kolorki

martyna22a ale to trzeba wpłacić na konto czy przy odbiorze?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
ja placilam na konto odrazu zamawiajac ale pewnie mozna tez przy odbiorze
teraz zamowilam tez cyfry,drucik,cmc i inne drobiazgi, pewnie jutro beda
banana.gif

edit:weszlam teraz na formy platnosci ale jest tylko karta wiec sama juz nie wiem

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Pare stron wczesniej wkleilam moj tort barbie, kolor rozowy sukienki wyszedl wlasnie z czerwonego barwnika tej firmy z linku. Nie wiem czy wyszedl by intensywnie czerwony jesli bym dala wiecej, ale pol opakowania zuzylam na ten roz.

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
illy na aledobre kupowalam WIlotny.. ale widze ze teraz zestawu nie ma.. ale jest spory wybor kolorow pojedynczych..

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Ja wiem, ze sa pojedyncze, tyle ze zestaw wychodzi mi taniej, no i wszystko za jednym zamachem place i dostaje, bo ma to przyjsc do Niemiec. A tutaj tez zniknely te zestawy z internetu wiec teraz nie wiem czy je calkiem zniesli czy co.

dosiazet

Member
Lip 29, 2006
298
1
0
illy @ 16 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1093087Ja wiem, ze sa pojedyncze, tyle ze zestaw wychodzi mi taniej, no i wszystko za jednym zamachem place i dostaje, bo ma to przyjsc do Niemiec. A tutaj tez zniknely te zestawy z internetu wiec teraz nie wiem czy je calkiem zniesli czy co.
Puść maila do sprzedawcy z pytaniem. Też nigdzie nie widzę zestawów, a wolę zostać przy sprawdzonych barwnikach.

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Pieguss-- za jakąś chwilke sprawdzę bo mam takie tylko nie wiem jaki kol. i doładnie ci powiem co i jak.

Mam 3- i te powiem że są takie sobie, tzn. takie jak kreda, słabo się rozcierają są baaardzo delikatne. Jeden mam Metallic -Fire Cracker, bardzo ładny i dobrze się nim maluje. Lepsze od nich są te z z Tortowni, takie same opakowania jak żelowe tylko dust, mam brąz, zieleń, żółciutki.
Najbardziej fajne są te http://www.surbitonart.co.uk/acatalog/Suga...ir_Colours.html w długich, cinkich fiolkach.
Edible Tints są matowe i bardzo soczyste, wydajne.
Edible Lustre są takie brokatowe, mieniące , śliczne
daumen.gif

a mam pytanie czy ktoś wie czy można sobie zobaczyć wszystkie swoje posty , nie tylko 10 ostatnich?

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy