martyna22a @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091355chachu superancki, wszystkie super a biuscik jaki pokazny![]()
no wlasnie przepis Joanny jest podobny do do tego z ktorego robie tylko znacznie zmniejszona ilosc planty bo u mnie 90g
wlasnie wydawalo mi sie ze jak robilam biala mase to wychodzila super,zaczelam barwic na etapie polaczenia zelatyny z glukoza i bylo fatalnie, moze to barwienie przeszkadzanie lubie barwic juz wyrobionej masy
ale pewnie bede musiala,myslicie ze w tym moze byc problem?
Martyna jak tak teraz przypomnę sobie te dwie fatalne masy to tez wtedy barwiłam na etapie łączenia żelatyny i glukozy;-( i od tamtej pory tak nie robie i większych problemów nie mam, więc może to jest ten problem![]()
przepis Jo_anny jest bardzo podobny do mojegotylko planty daję na oko
no i skoro nie podsypuję mąka tylko smaruję tłuszczem to pewnie więcej wchodzi (ale trochę za tłusta ostatnio mi wyszła;-( )
chachu wymiatasz!!!!
alutka piękne torty, zresztą jak wszystkie![]()
Jo_anna1 @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091324Ooooo ja cię, to znaczy oooo ja Was.![]()
Tworzenie pełną parą idzie.
Koleżanka z pracy prosiła mnie o tort z bocianem niosącym dzidziusia. Widziałam gdzieś taki jeden, a może przemknęły Wam jakieś w tych przestworzach ?
chachu @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091296CYTATW pierszej kolejności chcę wam pokazać jakie to mi te moje babądkiwyszły.
Ciężko było ale jestem happy.
Na walentynki. Już zjedzonyStrasznie nie lubie kroić swoich torów![]()
![]()
Pokaż załącznik 61135
A teraz zabieram się za czytanie. Normalnie chyba ze 4 strony![]()
chachu bardzo ladny tortRobilas w specyjalnej foremce,czy w tortownicy i przycinalas boki?![]()
Jo_anna1 @ 13 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091283On wcale nie jest inny, to jest ok. 1/2 porcji z przepisu, który podałam wcześniej.To z takiej ilości masy robię najczęściej ozdoby
wiem ,że to nie jest inny przepis
czytałam, że pojawiły się rozbieżności i podałam ten przepis dla proporcji
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.