Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
o matko bumelka hahaha ładna mozaika na ścianie :D trójkę sama ręcznie wycinałam i z bliska nie jest taka idealna hehe a literki kupiłam na ebay
tu masz takie jak moje http://www.ebay.pl/itm/Alphabet-birthday-c...=item256e4fe3bf

http://www.ebay.co.uk/itm/27pcs-FULL-ALPHA...=item1e6c45486f

dzięki dziewczyny za miłe słowa
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Bumelka! Tak pomyślałam, ze masz kochanego męża! Tylko czy to wyraz miłości do Ciebie czy do teściowej cha, cha... Przykro, bo się napracowałaś i tort był piękny.....ale ubawiłam sie z tego reportażu!! Ja też zawsze jak przenoszę tort to drżę aby mi nie wyskoczył z łap

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
O matko! W pierwszej chwili tez się zaczęłam śmiać ale pomyślałam, że Twojej mamie musiało być bardzo przykro
icon_sad.gif
Kurcze, co prawda nieźle to wygląda i widzę, że ze ściany też można jeść
zahnlos.gif
icon_wink.gif
ale nie zazdroszczę, taki ładny tort
no_shakinghead.gif
Mnie tort nigdy nie upadł ale raz wywaliłam blachę z gorącymi, dopiero co wyjętymi z piekarnika struclami orzechowymi na święta, wszystko wylądowało na podłodze i prawie wtedy ryczałam ze złości
dump.gif

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Bumelko nie rozcinam płatków, lepię z całej piątki. Przygody z tortem współczuję, ale chyba właśnie bardziej mamie niż Tobie.
Asiula słdka ta biedronka
icon_smile.gif

_Gonia_

Member
Mar 25, 2010
249
0
0
pscolki @ 18 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1268314A ja już miałam kilka razy taka niemiłą "przygodę " z masą jak Alipek - wyglądała bardzo podobnie, była krucha, nie pomagało ani dodawanie planty, ani podgrzewanie ani nawet dodatek CMC... nie wiem dlaczego ale barwienie masy na czerwono, czarno i brązowo ( większej ilości, np na pokrycie tortu) kończyło ię zawsze porażką.. barwniki miałam rózne, proszkowe...więc dla świętego spokoju i zdrowia psychicznego odpuściłam sobie te 3 kolory i jak potrzebuję, to kupuję gotową masę.

A to mój wczorajszy
icon_smile.gif
Oj, moja córa uwielbia Monster; masz może szablon na ta czaszke?

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Moje ostatnie dzieło ...nie licząc tortu dla męża
icon_lol.gif
...
Ważył 5,5 kg i był dla moich teściów z okazji złotych godów
z_ote_gody.jpg

z_ote_gody_1.jpg

z_ote_gody_2.jpg

Nie jestem do końca zadowolona, ale dopiero się uczę i to są moje początki.Dobrze ,że w rodinie trochę imprez to można poćwiczyć
rofl.gif

Załączniki

• z_ote_gody.jpg
    z_ote_gody.jpg
    97 KB · Wyświetleń: 0
  • z_ote_gody_2.jpg
    z_ote_gody_2.jpg
    100.5 KB · Wyświetleń: 0
  • z_ote_gody_1.jpg
    z_ote_gody_1.jpg
    70.4 KB · Wyświetleń: 0

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Bumelko! Jest śliczny!!!! Jak to poczatki co co będzie dalej????Gratulacje! Robisz na samoróbce czy na gotowych masach????

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Dzięki dziewczyny za słowa uznania.Cieszą mnie one bardzo bo jesteście dla mnie niedoścignionymi wzorami.To dzięki Wam mam od kogo się uczyć.
Asiulla kiedyś pytałam jaką masę stosujesz.Taką właśnie kupiłam.Do powleczenia tortu idealna,ale próbowałam z niej zrobić kwiatki i muszę przyznać ,że się namęczyłam.Była tak miękka i plastyczna ,że przy mocniejszym dociśnięciu kulki zaraz się rozrywała,nie mogłam jej tak wymodelować na bardzo cienko.Czy jeśli robisz coś tak delikatnego jak płatki to może coś do niej dodajesz?Albo używasz innej?

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
bumelka @ 22 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1270228Dzięki dziewczyny za słowa uznania.Cieszą mnie one bardzo bo jesteście dla mnie niedoścignionymi wzorami.To dzięki Wam mam od kogo się uczyć.
Asiulla kiedyś pytałam jaką masę stosujesz.Taką właśnie kupiłam.Do powleczenia tortu idealna,ale próbowałam z niej zrobić kwiatki i muszę przyznać ,że się namęczyłam.Była tak miękka i plastyczna ,że przy mocniejszym dociśnięciu kulki zaraz się rozrywała,nie mogłam jej tak wymodelować na bardzo cienko.Czy jeśli robisz coś tak delikatnego jak płatki to może coś do niej dodajesz?Albo używasz innej?
jak robię kwiatki lub figurki jakieś to dodaję proszek CMC, masa szybciej schnie i jest bardziej plastyczna bo tak bez tego to pettinice prawie mi się topi w paluchach hehe

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy