Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Nie wiem gdzie to napisać, więc pisze tutaj.

W kioskach zaczela ukazywac sie kolekcja poswiecona wypiekom "Dekoracja Ciast" z firmy De Agostini . Pierwszy numer kosztuje 4,9zł i dołaczone są do niego dwie porządne metalowe foremki w kształcie motylków (śliczne!!!!). Tak więc cena samych motylków jest dużo większa. Drugi numer kosztuje 9,9zł i do ilustrowanego zeszytu z przepisami i sposobem dekoracji dołaczone są trzy metalowe tylki, dwa adaptery, trzy worki silikonowe. Tak więc tez to okazja. Trzeci i kolejne numery mają kosztować po 14,9zł (dokladnie nie pamietam, bo pisze z głowy). Do trzeciego numeru mają być dołączone wykrawaczki literek.

Pierwszy numer kupiła wczoraj w kiosku, dzisiaj kupiłam drugi tez w kiosku. Poszukajcie, bo warto. To jest to wydawnictwo
http://www.deagostini.pl/index.php?co=b&id=8 ,jednak na tej stronie nic nie jest napisane o tej kolekcji. Jest tu jednak numer telefonu i mozna dowiedziec sie pewnie cos wiecej.

beata34

Member
Sty 4, 2009
181
0
0
sionia @ 25 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1282675Dodam, że numery mają ukazywać się co tydzień.
o to fajnie, dzięki za info, jutro pędzę do kiosku
icon_razz.gif

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0
index.php?act=findpost&pid=1282669Nie wiem gdzie to napisać, więc pisze tutaj.

W kioskach zaczela ukazywac sie kolekcja poswiecona wypiekom "Dekoracja Ciast" z firmy De Agostini . Pierwszy numer kosztuje 4,9zł i dołaczone są do niego dwie porządne metalowe foremki w kształcie motylków (śliczne!!!!). Tak więc cena samych motylków jest dużo większa. Drugi numer kosztuje 9,9zł i do ilustrowanego zeszytu z przepisami i sposobem dekoracji dołaczone są trzy metalowe tylki, dwa adaptery, trzy worki silikonowe. Tak więc tez to okazja. Trzeci i kolejne numery mają kosztować po 14,9zł (dokladnie nie pamietam, bo pisze z głowy). Do trzeciego numeru mają być dołączone wykrawaczki literek.

Pierwszy numer kupiła wczoraj w kiosku, dzisiaj kupiłam drugi tez w kiosku. Poszukajcie, bo warto. To jest to wydawnictwo
http://www.deagostini.pl/index.php?co=b&id=8 ,jednak na tej stronie nic nie jest napisane o tej kolekcji. Jest tu jednak numer telefonu i mozna dowiedziec sie pewnie cos wiecej.
Wielkie dzięki za info
anbetung.gif
kioski oblegane
fiesgrins.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

lusia74

Member
Lut 17, 2011
167
0
0
Dzięki za namiar mój syn ma prenumeraty u nich to i ja sobie zamówię
icon_smile.gif
. A to dzisiejsza nocna praca do byłej szkoły syna biskup ich nawiedził.

Załączniki

• P4260077m.JPG
    P4260077m.JPG
    34.4 KB · Wyświetleń: 0
  • P4260084m.JPG
    P4260084m.JPG
    36 KB · Wyświetleń: 0
  • P4260079m.JPG
    P4260079m.JPG
    31.9 KB · Wyświetleń: 0
Lut 21, 2012
320
0
0
w Gdyni obleciałam kilka kiosków nawet Empik i nie ma tej gazety nawet nie słyszeli, dzwoniłam tam i pozostaje listownie zamówić prenumeratę, nawet na stronie wydawnictwa w zakładce z pismami nie dodali tego bo maja taki mały nakład tak poinformowano mnie telefonicznie, pozostaje prenumerata...

Kolorowa

Member
Kwi 25, 2012
14
0
0
dziewczyny i chlopaki .... potrzebuje pomocy, informacji jak i (glowinie) instrukcji obslugi w temacie "odlotowy tort".
Juz pisze o co chodzi i co zamierzam zmajstrowac.
Chcialabym wyczarowac wielkiego torta (najlepiej w 3D) powalajacego smakiem, ale nie tylko. Chcialabym miec na nim dekoracje toru wyscigowego lub kawalka krętej trasy, po ktorej pedza 3 motocykle wraz z ich kierowcami. Ale nie mam zielonego pojecia od czago zaczac i jak sie do tego zabrac. Nie wiem co bedzie mi potrzebne i jak to wykonac. Nawet nie wiem gdzie zdobyc potrzebne mi masy itp.
Zwykle ciasta pieklam, ale Tortow nigdy nie robilam, a z masami cukrowymi, marcepanowymi itp wynalazkami tez nie mialam nigdy do czynienia (poza ich konsumpcja).
Dlatego potrzebuje konkretnej rady, rozpiski, rozkladu jazdy i klarownych wytycznych, by to zdzialac, a to bedzie dla mnie wielkim wyczynem mistrzowskim

pomozecie ?

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0
Odnośnie gazetki dowiedziałam się, że jest to nakład testowy i np. KOLPORTER wypuścił ją na rynek w Olsztynie i Krakowie (taką dostałam informacje), nie wiem jak jest z kioskami Ruch ale obeszłam całe miasto i nikt o niej nie szłyszał. Osobiście zamówiłam 3 numery faksem, wraz z przesyłką dostanę kwitek, który będę musiała zapłacić na poczcie lub odesłać czasopisma gdybym nie była z nich zadowolona
daumen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

dorga

Member
Kwi 5, 2006
309
0
16
W Krakowie niestety też nikt o niczym nie słyszał, a właśnie obdzwoniłam wszystkie punkty Kolportera. Ktoś tu nieźle ściemnia.

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0
index.php?act=findpost&pid=1282669Nie wiem gdzie to napisać, więc pisze tutaj.

Sionia napisz w którym mieście znalazłaś te numery to może chociaż dziewczyny z twoich okolic będą miały okazję dostać ten tygodnik w którymś z kiosków
wink.gif

_Gonia_

Member
Mar 25, 2010
249
0
0
zahir2006 @ 26 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1282999Odnośnie gazetki dowiedziałam się, że jest to nakład testowy i np. KOLPORTER wypuścił ją na rynek w Olsztynie i Krakowie (taką dostałam informacje), nie wiem jak jest z kioskami Ruch ale obeszłam całe miasto i nikt o niej nie szłyszał. Osobiście zamówiłam 3 numery faksem, wraz z przesyłką dostanę kwitek, który będę musiała zapłacić na poczcie lub odesłać czasopisma gdybym nie była z nich zadowolona
daumen.gif
A gdzie można zamówić prenumeratę? Może jakieś www

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
index.php?act=findpost&pid=1283009Sionia napisz w którym mieście znalazłaś te numery to może chociaż dziewczyny z twoich okolic będą miały okazję dostać ten tygodnik w którymś z kiosków
wink.gif
Ja mieszkam w Radomiu. Dzisiaj wracając w rehabilitacji specjalnie rozgladałam sie po kioskach. W jednym widzialam numer pierwszy a w kilku numer drugi.
Jak mi sie uda, to wam wkleje zdjecie jak wyglada ta gazetka.

W moim pierwszym wpisie podałam link do tego wydawnictwa i na ich stronie jest numer telefonu.

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0
_Gonia_ @ 26 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1283011A gdzie można zamówić prenumeratę? Może jakieś www
Mnie poinformowano w wydawnictwie , że jest to możliwe tylko za pośrednictwem listu bądź faksu ze względu na to, że jest to nakład testowy i nie ma żadnej informacji na stronie internetowej a co z tym się wiąże nie ma możliwości zamówienia prenumeraty przez internet ( słyszałam, że na razie w planach mają 4 numery, w zależności od zainteresowania będą decydować czy zostanie wypuszczonych ich więcej ) , takie informacje przekazują dystrybutorzy
gruebel_2.gif

Dorota519

Member
Sty 16, 2012
115
0
0
index.php?act=findpost&pid=1283019Mnie poinformowano w wydawnictwie , że jest to możliwe tylko za pośrednictwem listu bądź faksu ze względu na to, że jest to nakład testowy i nie ma żadnej informacji na stronie internetowej a co z tym się wiąże nie ma możliwości zamówienia prenumeraty przez internet ( słyszałam, że na razie w planach mają 4 numery, w zależności od zainteresowania będą decydować czy zostanie wypuszczonych ich więcej ) , takie informacje przekazują dystrybutorzy
gruebel_2.gif
Ciekawa jestem jak oni chcą oceni te zainteresowanie skoro w wiekszosci polski brak tej gazetki:(
Obleciałam całe miasto, nigdzie niema ale w dwóch kioskach Panie mówiły że chyba było coś takiego ale same niebyły tego pewne:(

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy