lusia74 @ 23 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1281674Jo_anna fajny ten księżyc cały z masy? Bumelka czasem się zdrzemnie człowiek. Megi dziękuję.Tak, cały księżyc jest z masy.
bumelka @ 23 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1281694Dziewczyny proszę odpowiedzcie mi na pytanie ,które zadałam tutaj
Jesteśmy na następnej stronie i boję się,że możecie już nie doczytać
Dziewczyny udzieliły Ci już wyczerpujących odpowiedzi.![]()
Ja kolor cielisty robię dodając do masy białej po odrobince masy zabarwionej na brąz i po odrobince masy różowej. Trzeba dodawać niewielkie ilości żeby nie "przedobrzyć"
bumelka @ 22 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1281350Teraz z innej beczki. Przyglądając się różnym tortom w internecie spodobało mi się kilka z odciśniętym wzorem czy ornamentem na masie.Powiedzcie proszę jak go później przenieść a właściwie przykleić do tynku na torcie aby nie zniszczyć odciśniętego wzoru?Przecież trzeba go trochę docisnąć i "pomasować"
ale bumelka chyba pyta o to![]()
ja nie wiem o co chodzi musisz pokazać na jakimś torcie to może pomożemy
bumelka @ 23 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1281762No właśnie asiulla bingo. O kolorze już wiem i zapamiętam.
Napiszę więc co mnie gnębi bardziej dokładnie.
Zakładam że posiadam matę do odciskania wzoru na masie cukrowej.Odciskam wzór i teraz muszę położyć masę na torcie.Normalnie to dość mocno trzeba docisnąć masę do tortu(rękami,packą) ale w tym wypadku.Czy taka masa będzie się trzymać tortu?
przykładWzorkowi na masie nic się nie dzieje jak go pogłaszczesz.![]()
lusia74 @ 23 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1281777Jo_anno toć to kawał masy jaki cudem nie położył się na bok?Tylko wygląda na kawał, wcale nie było jej tak dużo![]()
Robiłam dzień wcześniej jak już uformowałam rożek to wbiłam go na patyk do szaszłyka i tak zostawiłam do wyschnięcia. Trzymał się bardzo dobrze.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.