Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Dziewczyny czy Wy w ogóle śpicie?
icon_razz.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
lusia74 @ 23 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1281674Jo_anna fajny ten księżyc cały z masy? Bumelka czasem się zdrzemnie człowiek. Megi dziękuję.
Tak, cały księżyc jest z masy.

bumelka @ 23 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1281694Dziewczyny proszę odpowiedzcie mi na pytanie ,które zadałam tutaj
Jesteśmy na następnej stronie i boję się,że możecie już nie doczytać
icon_sad.gif
Dziewczyny udzieliły Ci już wyczerpujących odpowiedzi.
icon_mrgreen.gif

Ja kolor cielisty robię dodając do masy białej po odrobince masy zabarwionej na brąz i po odrobince masy różowej. Trzeba dodawać niewielkie ilości żeby nie "przedobrzyć"

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
bumelka @ 22 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1281350Teraz z innej beczki. Przyglądając się różnym tortom w internecie spodobało mi się kilka z odciśniętym wzorem czy ornamentem na masie.Powiedzcie proszę jak go później przenieść a właściwie przykleić do tynku na torcie aby nie zniszczyć odciśniętego wzoru?Przecież trzeba go trochę docisnąć i "pomasować"
gruebel_2.gif
ale bumelka chyba pyta o to
icon_smile.gif

ja nie wiem o co chodzi musisz pokazać na jakimś torcie to może pomożemy

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
No właśnie asiulla bingo. O kolorze już wiem i zapamiętam.
Napiszę więc co mnie gnębi bardziej dokładnie.
Zakładam że posiadam matę do odciskania wzoru na masie cukrowej.Odciskam wzór i teraz muszę położyć masę na torcie.Normalnie to dość mocno trzeba docisnąć masę do tortu(rękami,packą) ale w tym wypadku.Czy taka masa będzie się trzymać tortu?
przykład

BeataM

Member
Mar 12, 2011
146
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

lusia74

Member
Lut 17, 2011
167
0
0
bumelka @ 23 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1281762No właśnie asiulla bingo. O kolorze już wiem i zapamiętam.
Napiszę więc co mnie gnębi bardziej dokładnie.
Zakładam że posiadam matę do odciskania wzoru na masie cukrowej.Odciskam wzór i teraz muszę położyć masę na torcie.Normalnie to dość mocno trzeba docisnąć masę do tortu(rękami,packą) ale w tym wypadku.Czy taka masa będzie się trzymać tortu?
przykład
Wzorkowi na masie nic się nie dzieje jak go pogłaszczesz
icon_smile.gif
.

dorga

Member
Kwi 5, 2006
309
0
16
Przeglądnęłam cały wątek w poszukiwaniu natchnienia:) Mam zamówienie na tort o tematyce Star Wars. Vanilka zrobiła to super. Ale dla mnie jest to wręcz niemożliwe do zrobienia. Czy może ktoś ma jakąś instrukcję, bo potrzebuję tu opisu jak dla blondynki. Jak ja Wam zazdroszczę Waszych zdolności artystycznych.

Kolorowa

Member
Kwi 25, 2012
14
0
0
czesc dziewczyny !!
... widze ze tu same mistrzynie nad mistrzyniami!!
Wasze torty to cudenka!
Ja pierdziuuuuu, to moze ja juz sobie wraz z moim antytalentem atrystycznym pojde ... bo chyba nic tu po mnie i po moim napaleniu na zrobienie jakiegos dziela sztuki

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy