Megi428 @ 4 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1327013ale to jest normalny puder Diamant w foliowych torebkach - dostępny również w sklepach a Joanna pisała o pudrze z glukozą, ten sprzedawca na słodko na allegro ma glukozę którą od dawna kupuje i linka kiedyś do niej wrzucałam
Jo_anna1 @ 5 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1327158Lusia po prostu chciała mi pomóc i myślę że podała to jako link do tego sprzedawcy.
Owszem glukoza jest potrzebna do masy ale nie w takich ilościach ( nie robię z samej glukozy) To ma byc cukier puder z glukozą- jak zrobię zdjęcie opakowania to wrzucę - teraz idę się drzemnąć bo właśnie z pracy wróciłam po nocnej zmianie![]()
Może w tej chwili nie ma w ofercie tego cukru wystawionego ale możesz się ze sprzedawcą skontaktować telefonicznie i sprawdzić.Słodkich snów......
bumelka @ 4 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1327045asiulla .... piękne. Powiedz proszę muszlę robisz z jakiejś formy czy masz na nią patent?bumelko mam taką wielką muszlę, wzięłam ją wyszorowałam szczoteczką do zębów odcisnęłam masę gąbką i obcięłam dobrze przy brzegach i na niej suszyłam![]()
lambethka @ 3 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1326361ja robie tez tak, ze do wody dodaje troche cukru pudru i cmc i pozostawiam do ''zawiazania sie'' skladnikow. Klei dobrze ale ciezsze ozdoby i tak polecam przyklejac na lukier. Aha...cmc dodaje masie takiego slono-mdlego smaku wiec polecam go stosowac tylko do ozdob, ktore go wymagaja![]()
jeja subtelna no!! jakbym ja chciala zrobic taki tort!! Rob bialy - koniecznie bialy i na bokach tortow mozesz umiescic kwiaty folkowe i motywy jak taki kogut, zreszta sama zobacz ile mozliwosci wzorow: http://www.polyvore.com/cgi/img-set/BQcDAA...AAAAEc2l6ZQ.jpg
http://naludowo.pl/grafika/podroznik/zalipie/3113_big.jpg
A chwilowo na czubku tortu widze drewniany woz i na nim dwa nakrycia glowy: damski wianek z kwiatow i meska czapke ''krakowiaka''.
Albo zwiazane w bukiet klosy zboza i przy nich ten wianek i czapka.
Albo w ogole na czubku bukiet polnych kwiatow (maki, chabry, rumianki) przetykane klosami. i miedzy pietrami tez pojedyncze kwiaty.
Temat jak dla mnie czadowy - moglabym rzucic wszystko i juz go robic hahahahajejku strasznie dziękuję za inspiracjęmasz mega wyobraźnię![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.