subtelna30
Member
- Sty 1, 2012
- 192
- 0
- 0
Megi428 @ 6 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1327748Joanno pisałam do Omega i faktycznie mają ten puder z glukozą - ma mi pan napisac po ile i ofertę przygotować co jeszcze ma dla cukiernictwa i ciast - a teraz kochana powiedz mi jak przygotowujesz masę z tego pudru ? rozpuszczasz żelatynę i do glutów dajesz plantę a potem puder czy jak? bo do tej pory glukozę dawałm do glutów i dopiero plantę ale skoro bedzie puder z glukoza to mam zagwozdkę
Postępuję tak jak zwykle czyli rozpuszam żelatynę, dodaję glukozę, dodaję plantę i dodaję cukier puder. Wszystko w takich samych proporcjach jak przy zwykłym cukrze pudrze.
Ja myślę, że jest to nie tylko dodatku glukozy do cukru ale też kwestia idealnego zmielenia tego cukru. Robiłam masę dla eksperymentu z tym zwykłym cukrem z marketu i znowu wyszła mi bardziej porowata niż ta z cukrem z glukozą.
Megi428 @ 6 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1327927Adrijah aleś nas wężem postraszyła- pozdrawiam Dukankę![]()
![]()
Joanno czyli oprocz tego pudru z glukoza dajesz normalnie jeszcze glukozę ? dobrze to pojęłam ? bo ja myślałm że jeśli w pudrze jest glukoza to już nie trzeba osobno dodawaćtak dokładnie![]()
Jo_anna1 @ 7 Aug 2012 napisał:
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.