Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
a to mój wczorajszy
icon_smile.gif

IMG_0610.JPG

Załączniki

• IMG_0610.JPG
    IMG_0610.JPG
    142.4 KB · Wyświetleń: 0

lusia74

Member
Lut 17, 2011
167
0
0
Piękności natworzyłyście.Truskawkowe ciastko piękna. A jamajczyk luzak :D.
Ja wczoraj popełniłam,chrzcinowy. średnica 22 cm a pani chciała trampki i dzidziusia na kwaiacie oraz napis, który wylądował na niby szatce zwisającej z tortu bo ozdoby z tortu 25x30.

Załączniki

• mix.JPG
    mix.JPG
    124.9 KB · Wyświetleń: 0

Bina

Member
Maj 11, 2010
52
0
0
Wszystkie torty piekne bez wyjatku
anbetung.gif
,widze Subtelna ze tez tworzylas tort dla fana WKS
daumen.gif
. Wczoraj sprobowalam robic poraz pierwszy kwiatki ,oto efekt moich zmagan
icon_wink.gif

_DSC0077.JPG , _DSC0076.JPG

Załączniki

• _DSC0077.JPG
    _DSC0077.JPG
    2.7 MB · Wyświetleń: 0
  • _DSC0076.JPG
    _DSC0076.JPG
    2.6 MB · Wyświetleń: 0

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
Bina bardzo ładne te kwiatuszki
icon_smile.gif

Torty super
icon_smile.gif

Joanno pisałam do Omega i faktycznie mają ten puder z glukozą - ma mi pan napisac po ile i ofertę przygotować co jeszcze ma dla cukiernictwa i ciast - a teraz kochana powiedz mi jak przygotowujesz masę z tego pudru ? rozpuszczasz żelatynę i do glutów dajesz plantę a potem puder czy jak? bo do tej pory glukozę dawałm do glutów i dopiero plantę ale skoro bedzie puder z glukoza to mam zagwozdkę
icon_smile.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Megi428 @ 6 Aug 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1327748Joanno pisałam do Omega i faktycznie mają ten puder z glukozą - ma mi pan napisac po ile i ofertę przygotować co jeszcze ma dla cukiernictwa i ciast - a teraz kochana powiedz mi jak przygotowujesz masę z tego pudru ? rozpuszczasz żelatynę i do glutów dajesz plantę a potem puder czy jak? bo do tej pory glukozę dawałm do glutów i dopiero plantę ale skoro bedzie puder z glukoza to mam zagwozdkę
icon_smile.gif
Postępuję tak jak zwykle czyli rozpuszam żelatynę, dodaję glukozę, dodaję plantę i dodaję cukier puder. Wszystko w takich samych proporcjach jak przy zwykłym cukrze pudrze.
Ja myślę, że jest to nie tylko dodatku glukozy do cukru ale też kwestia idealnego zmielenia tego cukru. Robiłam masę dla eksperymentu z tym zwykłym cukrem z marketu i znowu wyszła mi bardziej porowata niż ta z cukrem z glukozą.

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
Adrijah aleś nas wężem postraszyła
icon_smile.gif
- pozdrawiam Dukankę
icon_smile.gif

Joanno czyli oprocz tego pudru z glukoza dajesz normalnie jeszcze glukozę ? dobrze to pojęłam ? bo ja myślałm że jeśli w pudrze jest glukoza to już nie trzeba osobno dodawać

Samson1500

Member
Cze 29, 2012
72
0
0
A co myślicie o tym?
Bakels PETTINICE WHITE
Biała masa cukrowa - lukier plastyczny - do powlekania i dekoracji. Masa najwyższej jakości dostępna na polskim rynku. Niezwykle plastyczna i łatwa w obróbce.
Skład: cukier, syrop glukozowy, woda, częściowo utwardzony tłuszcz roślinny i olej roślinny, skrobia ziemniaczana, zagęstniki: E413 i E466, odtłuszczone mleko w proszku, glicerol, skrobia modyfikowana, substancja konserwująca E202 (0,1%), regulatory kwasowości: kwas octowy i kwas mlekowy, emulgator lecytyna sojowa, aromat wanilina.
Sposób użycia:
Przed użyciem lukier plastyczny należy ogrzać do temperatury minimum 15°C. W celu obłożenia ciasta lub tortu masę lekko uplastycznić poprzez ugniatanie i wałkowanie do uzyskania odpowiedniej wielkości płata.Polecamy użycie gumowych rękawiczek.

i jeszcze takie coś
IMG.jpg

a może proporcje znacie?

Załączniki

• IMG.jpg
    IMG.jpg
    138.6 KB · Wyświetleń: 0

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
ja sie poddalam z samorobkami jak zaczelo mi brakowac czasu, a zagniatanie masy bylo dosc pracochlonne i bylo za duzo nerwow z myslami: wyjdzie, czy nie wyjdzie.
Przerobilam tez sporo samorobek ale najlepsza jest bakelsa. Bo nie wazy sie po dodaniu barwnikow wiltona i jest niesamowicie lekka do zagniatania. Ladnie sie tez uklada na torcie

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy