Vanilka @ 19 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1333099Dziękuję Kochani za komplementy :*
Megi jak to jest Twój brak weny to ja Ci życzę cały czas tekiego braku. Torty śliczneZ ostatnich to najbardziej spodobał mi się ten rocznicowy (Aneta i Marcin). Zdradź jak przyklejasz ten maczek do masy? Nie obsypuje się później?![]()
Subtelna grzybek jak prosto z lasu![]()
lambethko zgapiaj drapowanie i chwal się jak Ci wyszło. Robiłaś ostatnio jakieś nowe kwiaty albo torty? Mam chrapkę na jakieś kwiaty, bo mam luźniejszy tydzień.
miu-miu torcik ludowy profeskaCo do drucików to najczęściej używam rozmiaru 26, natomiast do róży to takich z kwiaciarni (podobno rozmiar 9) bo róże są dosyć ciężkie, a te druty fajnie je utrzymują. Kwiaty za pomocą taśmy florystycznej łączę razem (oczywiście nie zawsze, bo niektóre układam pojedynczo na torcie)i taki bukiet wtykam bezpośrednio w tort. Nie jest to jakiś długi drut, wchodzi może w pierwszą warstwę biszkoptu więc nie wydaje mi się żeby był jakoś szczególnie szkodliwy. Jeżeli nie chcesz wtykać drutu możesz zawsze na koniec domontować wykałaczkę i ją wetknąć w tort.![]()
Bina tort, a szczególnie Myszka, cudne!
miglietta takim jachtem to mogłabym się wybrać na wakacje![]()
A tu trochę moich tortów:
Znowu ślubny, już ostatni z sierpniowych, bo jak babcię kocham, uwielbiam je robić, ale mam już trochę dość.
Dla małżeństwa polsko-szkockiego róże w kolorach ich flag (białe, czerwone, niebieskie)
Pokaż załącznik 76197
Pokaż załącznik 76198Vanilko widziałam takie druty florystyczne ale nawinięte na szpule albo sprzedawane na kg np. na allegro, ale nie są to takie jak np na tortowni czy myślisz ze takimi drucikami można???są zdecydowanie tańsze taśma również![]()
lambethka @ 22 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1334206bumelko piekne! i robilas w dobrej kolejnosci. Jesli robisz srodki na drucikach to jesli nie zostawisz ich do zaschniecia to przy laczeniu z kielichem Ci zjada.No właśnie dopiero teraz czytając to co piszesz lambethko uzmysłowiłam sobie fakt,że nie powinnam wysuszać samych kielichów ,tylko suszyć je na wcześniej wysuszonych środkach.Czy dobrze kumam?Jeśli nie to tłumacz dalej proszę.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.