Samson1500
Member
- Cze 29, 2012
- 72
- 0
- 0
Cinka @ 22 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1334371........
Kupiłam też inną gazetkę z przepisami "Ale pychota" cena 6,95 z dołączonymi silikonowymi foremkami do mufinek 6 sztuk w kolorach tęczy, oraz jakiś kapsel, topper (?) na butelkę wódki który miga na czerwono - to mi zupełnie niepotrzebne ale kotu się podoba![]()
Takie coś http://www.amercom.com.pl/ale-pychota/2545...ulinarnych.htmlja też kupiłam gazetkę z foremkami i kapselkiem, ale mój kapsel wcale nie miga ani nie świecichciałam go otworzyć ale niczym nie mogę.![]()
![]()
Samson1500 @ 24 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1335118Noooo........pierwszy czteropietrowiecuuuuuuuuuuuu..Samson, klasa! piekny Ci wyszedl. Jakim kremem przelozyles?
lambethka @ 24 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1335327uuuuuuuuuuuu..Samson, klasa! piekny Ci wyszedl. Jakim kremem przelozyles?Pierwsze przełożenie to dżem z jagód, drugie krem karpatkowy kakaowy, trzecie krem mascarpone z wiórkami gorzkiej czekolady, no i nasączenie słodko-kwaśny napar z herbaty+koniak.
Trochę poeksperymentowałem z mascarpone. Ten krem zrobiłem wg przepisu z cincin, 2 serki mascarpone zmiksowełem z 1/4 puszki mleka skondensowanego, ale wydało mi się tego kremu za mało na czteropiętrowca więc dodałem jeszcze 300g serka waniliowego Danio i 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki wody. No i styknęło kremiku tak akurat. Pomimo dodania serka waniliowego krem nie zatracił smaku mascarpone i wyszedł ok.
miu-miu @ 25 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1335390Samson moje gratulacje![]()
Wczoraj udało mi się dostać obie gazetkiale ten kapsel nie świeci![]()
już wcześniej wspomniałam, że mój też nie świeci![]()
ale śliczne dekoracjena swoich klasycznych tortach robiłam dekoracje z kremu + wiórki czekalady, rodzynki i owoce. Ale te dekoracje aż dech zapierają - napiszcie gdzie mogę się doszkolić?
Ja też chcę robić tak piękne torty i kremy. Samson zrobił super tort![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.