Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

magdziorek 13

Member
Lut 16, 2012
50
0
0
witajcie dawno tu nie zaglądałam wszystkie torty super a to moich kilka
7af9c0e561cb8c3a32f09d823b9c01f5,10,19,0.jpg
7cb84b0fcdef7254b62a0721e7758315,10,19,0.jpg
09ac73032f5646f64de494872ba75596,10,19,0.jpg

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
no, no, no... ładnie i kolorowo się zrobiło
icon_smile.gif

asiulla - kokarda przepiękna!
anbetung.gif

moja dzisiejsza, stara księga:

ksiega2.JPG

ksiega3.JPG

Załączniki

• ksiega2.JPG
    ksiega2.JPG
    134.9 KB · Wyświetleń: 0
  • ksiega3.JPG
    ksiega3.JPG
    130.2 KB · Wyświetleń: 0

malwinnnka

Member
Lis 3, 2011
136
0
0
Malena- Twoja księga jest superrrr!!!!!

Miglietta- ładny ślubny, taki delikatny:)

A ja mam pytanie do dziewczyn, które często malują na torcie: gdzie można kupić dobre i w rozsądnej cenie pędzelki?
Na allegro znalazłam tylko takie do zdobienia paznokci albo szkolne, ale takich do kontaktu z żywnością nie znalazłam
gruebel_2.gif

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
o zesz...
eek2.gif
eek2.gif
eek2.gif
ale poszalalyscie!!!!
slubny bialy i heavy metalowy to moje faworyty!! swietna robota.

Moje robione - znowu pod ''dyktando''. Nie lubie robic na wzor lub wedlug wskazowek - wole dac upust wlasnej fantazji -ale nie bede sie klocic.
Czarny inspirowany: http://www.pinkcakeland.co.uk/Cakes-For-Ki...ke-Charuca.html

Załączniki

• Annamaly.jpg
    Annamaly.jpg
    57.2 KB · Wyświetleń: 0
  • Annamaly.jpg
    Annamaly.jpg
    50.2 KB · Wyświetleń: 0
  • Malwina_maly.jpg
    Malwina_maly.jpg
    54 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

BeataM

Member
Mar 12, 2011
146
0
0
[/qoute]
Joanna biję ci pokłony
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Według twojego "nieaptekarskiego" przepisu moja masa cukrowa wreszcie wyszła suuuuper
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif

Dziękuje bardzo.
[/quote]

Przyłączam się do tych pokłonów. Zastosowałam sie do wskazówek i pierwszy raz masa wyszła mi naprawde plastyczna!!!!

Dorota519

Member
Sty 16, 2012
115
0
0
Miglietta super ten twój torcik:)

Dziewczyny chciałabym się wybrać na jakieś szkolenie. Czy któraś z was była na jakimś?? Nie wiecie gdzie robią jakieś fajne szkolenia z stylu angielskiego??

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
torty cudne, po prostu cudne. I te malowane i te wyciskane i tłoczone, wałkowane super
daumen.gif

BeataM @ 3 Oct 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1350700[/qoute]
Joanna biję ci pokłony
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Według twojego "nieaptekarskiego" przepisu moja masa cukrowa wreszcie wyszła suuuuper
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif

Dziękuje bardzo.

Przyłączam się do tych pokłonów. Zastosowałam sie do wskazówek i pierwszy raz masa wyszła mi naprawde plastyczna!!!!
Cieszę się niesamowicie, że sie Wam udało
daumen.gif
icon_razz.gif

Dorota519 @ 3 Oct 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1350793Dziewczyny chciałabym się wybrać na jakieś szkolenie. Czy któraś z was była na jakimś?? Nie wiecie gdzie robią jakieś fajne szkolenia z stylu angielskiego??
Hmmmm, jeżeli miałabym byc tak calkowicie szczera to ....... w zasadzie najwięcej nauczyłam się z netu
icon_mrgreen.gif

byłam na dniach otwartych i pokazach w PAN-ie w Poznaniu, byłam na szkoleniu u Kandulskiego w Poznaniu. Wróciłam bogatsza o.........mowe znajomości. Tajniki i tak zgłębiałam w necie. Przeważnie szkolenie to jest pewien zakres wiadomości -podstawy, w zasadzie gdybym teraz miała wybierać pomiędzy szkoleniem a zakupem nowych "zabaweczek" to zdecydowanie wybrałabym to drugie.
icon_mrgreen.gif
Nie twierdzę, że szkolenia to zło jakieś ale w momencie kiedy juz masz kontakt z masą i coś kombinujesz to nasze forumowe dziewczyny są po prostu niesamowitą kopalnią wiedzy i jak zauważyłaś chętnie odpowiadaja na wszelkie pytania, dzielą się swoimi doświadczeniami. Powinny zostać okrzyknięte naszym skarbem narodowym
icon_razz.gif

jedno co sobie chwale to wyjazdy na targi cukiernicze w Warszawie. Można zapoznać się z różnymi nowinkami.

agnlew8009

Member
Wrz 16, 2012
62
0
0
jutro biorę się za biszkopt do torta z myszką minnie
icon_smile.gif

życzcie mi powodzenia a jak dobrze pójdzie to pochwalę sie wam w piatek co z tego wyszło
icon_razz.gif

A na targi cukiernicze to sama bym z chęcią pojechała i poogladała te wszystkie cudeńka.
Tylko w okolicach Wrocławia nie znalazłam żadnych
icon_sad.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Dzięki Cinko! Właśnie się dziś wypuszczam po gazetkę bo literki chcem. Potem to nie wiem czy będę kupować no chyba,że coś extra będzie,a nie tak jak woreczki co mi się rozlazły
pewnie taka seria poszła bo nie jestem jedyna.

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Ja ich jeszcze nie używałam więc nie wiem jak moje - ale nie spodziewam się niczego dobrego
icon_razz.gif

Te literki takie cienkie miejscami że nie wiem jak się będą wycinały, jak je wydobyć potem, no nieee wiem - no ale jak będą potrzebne to wtedy będę testować na razie się nie zapowiada
icon_smile.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
moje woreczki z pierwszej, wcześniejszej partii są dobre, ostatnio kupiłam drugą gazetkę (bo chciałam mieć drugi komplet) i tych nie próbowałam, aż ciekawa jestem czy się rozlezą

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
Dziewczyny podpowiecie mi z czego sie robi "prawdziwa" wode na torcie??? bo ciagle sie nie dokopałam, choc wiem, że kiedys o tym pisałyscie...

Będe wdzięczna

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Cinka @ 4 Oct 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1351222(...) Te literki takie cienkie miejscami że nie wiem jak się będą wycinały, jak je wydobyć potem, no nieee wiem - no ale jak będą potrzebne to wtedy będę testować na razie się nie zapowiada
icon_smile.gif
Wycinanie przez folię spożywczą ułatwia wyjmowanie.

Ballb, wodę robiłam z żelu spożywczego z odrobiną błekitnego barwnika (z niego robię też krople rosy na różach).

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
Dzieki chodziło mi własnie o ten piping zel...

Jestescie WIELKIE jak zawsze
icon_smile.gif

h-elen a co to ten żel spożywczy? sorry ale ja jestem 100 lat za murzynami w porównaniu do Was
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy