ola_wroclaw @ 5 Feb 2013 napisał:
miglietta @ 5 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1398117royal icing to lukier królewskiwiem ale są różne przepisy, znalazłam taki gdzie się daje do niego glukozę i nie wiem który lepszy
asiulla1984 @ 5 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1398105a jak robisz royal icing?kochana, biorę białko z jaja i ubijam je nieco mikserem na "prawie" sztywno![]()
później dodaję cukier puder,
a na koniec delikatnie łyżeczka od herbaty sok z cytryny,
(choć często dla spokoju o ewentualne bakterie z jaj, używam białka w proszku!)
cały czas kontrolując gęstość lukru - nie za gesty, ale i nie rzadki...
zbyt gesty powoduje, że ostatecznie wzór się kruszy,
a jak jest za rzadki, to się rozplywa...
wyczujesz to - zdolniacha z Ciebie, więc w to nie wątpię :*
wygooglac można sporo stron z przepisami na royal icing![]()
i większość z nich jest bardzo podobna...
achaaaaaa i nigdy nie robilam z glukoza - jeśli będziesz próbować ten przepis z glukoza,
to daj znać jak się pracuje z takim lukrem![]()
można poprobowac - a "nóż/widelec" bedzie lepszy???
malena h @ 6 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1398184wygooglac można sporo stron z przepisami na royal icing![]()
i większość z nich jest bardzo podobna...
achaaaaaa i nigdy nie robilam z glukoza - jeśli będziesz próbować ten przepis z glukoza,
to daj znać jak się pracuje z takim lukrem![]()
można poprobowac - a "nóż/widelec" bedzie lepszy???Robiłam lukier z dodatkiem glukozy i nie zauważyłam żeby się jakoś bardzo różnił od tego na samych białkach.![]()
Maraa @ 6 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1398260Robiłam lukier z dodatkiem glukozy i nie zauważyłam żeby się jakoś bardzo różnił od tego na samych białkach.
oooooo Maraa![]()
kto, jak kto - ale Ty o Royal Icingu wiesz tu najwięcej!
uwielbiam Twoje dekoracje lukrem...
czyli następnym razem ja też spróbuję z glukoza!
szkoda, że glukoza nie da mi choć 10% Twojego talentu...
ale się rozmarzylam![]()
malena h @ 6 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1398278oooooo Maraa![]()
kto, jak kto - ale Ty o Royal Icingu wiesz tu najwięcej!
uwielbiam Twoje dekoracje lukrem...
czyli następnym razem ja też spróbuję z glukoza!
szkoda, że glukoza nie da mi choć 10% Twojego talentu...
ale się rozmarzylam
Malena, ja się pod tym podpisuję, a od siebie dodam, że szkoda, że czytanie tego forum nie doda mi choć 1% waszego talentu.... Też się rozmarzyłam.
![]()
a mnie odpadł jeden torcik, ten do pracy, teraz więc cierpliwie czekam na walentynki, zrobię mężusiowi torcik, będzie okazja poćwiczyć barwienie masy na porządny czerwony kolor. (mogłabym zacząć już dziś, bo masę mam zrobioną - czy tą masę "wczorajszą" mogę bez problemu przetrzymać do 14.02? Będzie ok?)
fabia1 @ 6 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1398298Witam. Po namowie alipek postanowiłam pokazać moje wypociny. Mam tylko nadzieję że się nie obrazicie że wyorzystałam wasze wzory. .Zdjęcia robiłam telefonem więc jakość nie zabardzo .śliczne Fabia te torciki!1
alipek @ 6 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1398376Dla córci na imprezę u koleżanki. Pidżma party!Piękny!!!
alipek @ 6 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1398376Dla córci na imprezę u koleżanki. Pidżma party!ALIPEK PIĘKNY TEN TORT. I JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ ZA PACZKĘ![]()
![]()
fabia1 @ 6 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1398298Witam. Po namowie alipek postanowiłam pokazać moje wypociny. Mam tylko nadzieję że się nie obrazicie że wyorzystałam wasze wzory. .Zdjęcia robiłam telefonem więc jakość nie zabardzo .śliczne te twoje tortusie![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.