index.php?act=findpost&pid=1401105Czyli miksuję lekko mascarpone, potem wlewam kremówkę i dalej ubija aż masa będzie odpowiednio sztywna?
Ja rozbiłam lekko serek, dodałam już ubitą śmietankę i lekko pomieszałam do połączenia, być może to zrobiłam źle. Jutro muszę zrobić tort z taką masą i już mam pietra
A jakie proporcje serka do śmietanki?
Planuję tort przełożyć o otynkować jutro popołudniu. I teraz nie wiem czy obkładać go jeszcze jutro, po schłodzeniu, czy dopiero w sobotę?
Joanna, oj chciałabym takie dzieła tworzyć w będąc w pełni sił, widać Twój profesjonalizm skoro takie dopracowane torty wychodzą spod chorej ręki
ja robiłam tak jak ty, tyle że śmietana z fixem, 125 serka-250 śmietany, potrzebowałam na jedno przelożenie 21cm było akurat