asiulla1984 @ 15 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1401247też mam takie listwy ale literki wycinam przez folię
rozwałkuj cienko masę, troszkę niech przeschnie albo oprósz mąką, weź kawałek folii spożywczej połóż na nim masę i przykryj folia z wierzchu, dociśnij literkę (ja mam gumowy młotek więc nim w nią walę hehe) i masz wyciętą literkę między foliamija wczoraj też właśnie robiłam literki z tych fioletowych wykrawaczek, a że pierwsza (niby przeschnięta) nie chciała mi wyjść z foremki, to wycinałam resztę przez folię. I wyszły super. Muszę następnym razem wykorzstać sposób z dwiema foliami, bo ja miałam tylko NA masie i na koniec jak docisnęłam literkę, to tą listewką "przeszurałam" po stole i też wyszło ok.
Kurcze, wczoraj ulepiłam 3 różyczki i trochę listków, ale w ogóle nie mam pomysłu na aranżację tortu. Jakoś tak nigdy nie mam wizji, brak talentów plastycznych... Jakim kolorem obłożyć tort? Po prostu białym? Czy np marmurek biało-lekko żółty byłby ok?
ola_wroclaw i inne dziewczyny, z ilu płatków robicie różę? a jak dokładnie cieniujecie brzegi płatków? Bo ja niby w teorii wiem, ale potem moje róże nie umywają się do waszych. Czy jest ktoś w stanie tak łopatologicznie, najlepiej ze zdjęciami pokazać produkcję takiej różyczki? Będę wdzięczna.![]()
Ostatnią edycję dokonał moderator: