Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

beata

Member
Gru 22, 2005
440
0
0
Mój prawie 5 letni synek zazyczył sobie na urodziny tort w kształcie prosiaczka ( tego z kubusia puchatka). robiłam juz totr w kształcie boiska , godła barcelony,omitrixa, samochodu,domku teletubisi,ale do prosiaczka niestety nie wiem jak się zabrać. Może macie jakiś pomysły jak zrobić prosiacka w 3d?

Myślałam,żeby upiec ze dwa biszkopty. I osobno zrobić brzuszek i głowe. Obłozyc masa cukrową i wtedy połączyć. Resztę czyli uszy nogi i ręce zrobic z samej masy cukrowej. MYślicie,że to jest dobry plan?

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
ola_wroclaw @ 8 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1407846czadowy
icon_smile.gif
))))))

ja się Wam tylko pochwalę, że po wczorajszych dyskusjach zdecydowaliśmy z mężem, że nie wracam do pracy, przynajmniej na razie...
icon_smile.gif
Cieszy mnie to, bo atmosfera była beznajdziejna, kasa jeszcze gorsza, a wracając musiałabym na pewno trochę ograniczyć tortowanie. Niech żyje wolność i pasja!!!
niech żyje !!!!
rofl.gif
i gratuluje odważnej decyzji
anbetung.gif

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
Joanno skąd zamawiasz podklady pod tort? I pudełka? Muszę szybko zamówić a kupowanie na allegro drogo wychodzi.

Oczywiście pytanie kieruje też do innych tortomaniaczek
icon_smile.gif

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
obiecałam i zaglądam
icon_smile.gif

torciki sliczne
Migletta - garnek świetny
icon_smile.gif

fili_anka.jpg

a to dla syncia do szkoły na dzień kobietek - dla nauczycielek, kolezanek i dla kolesiów zeby im smutno nie było ha ha

mufiny_kwiaty.jpg
mufiny_rózowe.jpg
mufiny_niebieskie.jpg

Załączniki

• fili_anka.jpg
    fili_anka.jpg
    30.7 KB · Wyświetleń: 0
  • mufiny_kwiaty.jpg
    mufiny_kwiaty.jpg
    70.6 KB · Wyświetleń: 0
  • mufiny_niebieskie.jpg
    mufiny_niebieskie.jpg
    72.6 KB · Wyświetleń: 0
  • mufiny_rózowe.jpg
    mufiny_rózowe.jpg
    60 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Megi 428 super torcik
anbetung.gif
, babeczki zresztą też, powiedz jak ty zrobiłaś tą tamborek hafciarski z serwetką?
gruebel_2.gif

Lut 2, 2013
4
0
0
Hej dziewczyny. Jakiś czas temu zrobiłam pierwszego torta z misiami dla synka. Teraz brat męża ma urodziny i chce lego star wars :-D Jego ulubione figurki to yoda i lod vader:) Ni cholery nie wiem jak się za to zabrac. Może któraś robiła i mnie jakosc wpomoze Proszę
icon_smile.gif

emilka41

Member
Kwi 8, 2011
63
0
0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
emilka41 @ 9 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1408249Joanno mam pytanie czy te podkłady można kupić przez internet?czy tylko sklep stacjonarny.
Jeśli tylko można je kupić na miejscu to czy trzeba kupować po 100 sztuk czy można mniej?
Zamówienie składam zawsze przez internet. Nie wiem czy można na miejscu. pakowane są róznie, zależy jaki rodzaj. O ile pamiętam to krążki- te cienkie- po 100szt, podkłady chyba po 25 szt można kupić. Ja przeważnie biorę różne rozmiary. Najlepiej zadzwoń do nich i poproś o kontakt do przedstawiciela na Wasz region, z nim się umawiaj. Ja mam akurat fajnego przedstawiciela i jak mają jakąś promocję to do mnie dzwoni
icon_lol.gif

Skończyłam prace na dziś oto efekty:
IMG_0105.JPG
IMG_0114.JPG
IMG_0117.JPG

Załączniki

• IMG_0105.JPG
    IMG_0105.JPG
    131.8 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0114.JPG
    IMG_0114.JPG
    137.3 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0117.JPG
    IMG_0117.JPG
    156.3 KB · Wyświetleń: 0

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
cudowne, a ten z bobem rewelacja:)

moje ostatnie wypociny:p

Załączniki

• Obraz_272.jpg
    Obraz_272.jpg
    284.6 KB · Wyświetleń: 0
  • Obraz_273.jpg
    Obraz_273.jpg
    300.3 KB · Wyświetleń: 0
  • Obraz_278.jpg
    Obraz_278.jpg
    311.8 KB · Wyświetleń: 0
  • Obraz_281.jpg
    Obraz_281.jpg
    265.2 KB · Wyświetleń: 0

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Wszystkie torty przepiękne !!!
anbetung.gif

No i po raz kolejny podziwiam drapowania Jo_anny, wyglądają tak jak prawdziwa tkanina a nie masa cukrowa.
A serwetka z haftem - rewelacja.

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Ech, cuda... ja też tak chcę umieć
icon_smile.gif

Jo_anno, dasz radę ocnić ile czasu ci ten z Bobem zajął? Albo np ile taką koparkę kleiłaś?
malutka, skrzydełka kucykowi przyczepiałaś na wykałaczki czy jak? ja lepie kucyki właśei i się podałam, zrobię złożone skrzydła
icon_razz.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
o.laz @ 9 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1408401Ech, cuda... ja też tak chcę umieć
icon_smile.gif

Jo_anno, dasz radę ocnić ile czasu ci ten z Bobem zajął? Albo np ile taką koparkę kleiłaś?
malutka, skrzydełka kucykowi przyczepiałaś na wykałaczki czy jak? ja lepie kucyki właśei i się podałam, zrobię złożone skrzydła
icon_razz.gif
Domek do Boba wycięłam wcześniej i wysuszyłam, Wszystkie figurki robiłam wczoraj od 14-tej do 18-tej wydajność pracy miałam słabą bo po pierwsze to po nocach jestem a po drugie co chwilę biegałam na kompa sprawdzić jak to wygląda w bajce.

Ja robiąc koniki nie używam żadnych wykałaczek. Przyklejam skrzydła, podpieram z boków i zostawiam do zaschnięcia. trzymają się świetnie.

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
HURRAA!!! w końcu udało mi się zrobić masę, która się nie rwie i pozwala soba obłożyć tort i naciąga się tak jak na tych wsztystkich filmikach o obkładaniu tortów !!! SUper Super Super. Cieszę się jak głupia :D. A oto dowód, przed chwilą rozwałkowałam i obkleiłam i to 2 razy, oba udane:
DSCF9905.JPG

Dzięki Vanilko
cvety.gif
, to twoje szczegółowe uwagi mi pomogły.

Załączniki

• DSCF9905.JPG
    DSCF9905.JPG
    912.3 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy