Jo_anna1 @ 12 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1442003A może kredki zrobić kolorowe, na tych kredkach imiona albo inicjały dzieci. Można by pistoletem wycisnąć lub "wyturlać".
Co do róż ja cały czas robie wycinając płatki szklaneczką lub kieliszkiem- w zależności od potrzebnej wielkości.
Sierotka3m @ 12 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1441922elmagra! Zazwyczaj takie właśnie porcje liczę (ok.4x5cm) i nie jest za dużo ani za mało. Tort 3 warstwy 20x30 mam rozpisany na 8 dużych jaj, więc na jedną Twoją foremkę wyszedł mi biszkopt z 10 dużych jaj. Pomysły na przełożenie bardzo dobre, truskawek bym nie łączyła z innym smakiem, bo same są pyszne (szczególnie, że mamy sezon), a dzieci lubią proste smaki. Przykładowe pomysły na przełożenie z brzoskwiniami i truskawkami. Sama niejednokrotnie korzystałam z tych przepisów. Są proste i smaczne, pod masą cukrową spokojnie dają radę (tylko trzeba pamiętać o obsmarowaniu ciasta kremem maślanym).
Przepraszam, jeśli za późno odpisuję. Komputer się na mnie obraził i wyłącza się co chwilę..
tylko w tym przepisie z linku jest 6 jaj na biszkopt 28cm?? jak dla mnie cos mało tych jaj ..
6 jaj to ja daję na 24/26 cm
demonnik @ 12 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1442209całkiem zapomnialam jeszcze jeden moj torcik z okazji 3 maja dla Polonii ...
odnosnie tej masy cukrowej bo sie tak przymierzam do zrobienia jej)...czyli mam rozumiec,ze przepis jaki podany jest na poczatku watku bedzie odpowiedni do obłozenia tortu...a do lepienia figurek,kwiatow etc. nalezaloby dodac do niej CMC by była bardziej plastyczna?...
jak dodasz CMC to będzie prędzej wysychać i będzie twardsza, jak dodasz gliceryny, będzie to trochę niwelować szybkie wysychanie powierzchni, jak dodasz białek jajka to będzie bardziej "gumiasta", jak dodasz jakiegoś kwasku np cytrynowego albo cream of tartar to podobnież bardizej plastyczna choć tu nie zaobserwowałam tego tak wyraźnie jak przy poprzednich dodatkach.
są różne przepisy, dziewczyny je tu wielokrotnie podawały, teraz nie jestem w stanie ich wszystkich odszukać.
fajny ten na 3 maja, a orzełek jak precyzyjnie wycięty!
S_A_R_K_A @ 12 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1442280Witam dziewczyny, mam na imię Justyna \
w końcu odważyłam się do was odezwać, bo któras z dziewczyn potrzebowała inspiracji na tort do przedszkola. Ja w zeszłym tygodniu robiłam tort na zakończenie przedszkola mojego synka (7 latek). Imiona dzieci wypisałam na wagonikach, co prawda przedszkole nazywa się "Mały Kolejarz " to akurat pasowało, torcik bardziej robiłam pod dzieci dlatego jest kolorowy. Mam nadzieję, że mi się uda wstawić zdjęcie :/JAM @ 11 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1441858Co do wyglądu to myślałam o Twoim torcie. Widzę to takduża prostokątna forma na spód. Pięterko z okrągłej, duże w zależności od ilości osób. Na dole lokomotywa z cukierkami według Asiulla (pięknie wyszła) https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...t&p=1389010![]()
Lub misie, lalki itp.
Imiona jak planujesz na serduszkach? zmieszczą się dookoła tortu? Bo na torcie braknie miejsca chyba, tyle napisów.
A pięterko..... tak dla Pani/ń wychowawczyni/ń. Z kwiatami i podziękowaniem. Szybkie róże sie sprawdzą na fiołki też zostawiłam sposob.O to to tym samym pisałammiło Cie widzieć, ja tyż juztyna![]()
![]()
![]()
ulka1990 @ 12 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1442012hej jestem tutaj nowa potrzebuję dobrego przepisu na masę cukrową. Dziękuję z góry.Ula nie denerwuj się, troszkę z przekory napisałam. Nawet nie wiesz ile ja kilo cukru zużyłam by znaleźć swoją masęJak do decor to szczerze proponuje masę według Vanilki nie sprawia problemu i jest jadalna![]()
![]()
Elzunia @ 12 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1442084dziewczyny powiedzcie prosze, czy moge polozyc literki z masy cukrowej na polewe czekoladowa? nie roztopi sie? dzieki juz teraz za porade.Jak podeschnie to czemu nie![]()
Olala , Alipek![]()
JAM @ 12 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1442309Jak do decor to szczerze proponuje masę według Vanilki nie sprawia problemu i jest jadalna
Aaa, dziękuję JAM, nie muszem już forum przekopywać, szybciutko znalazłam przepisCzy to możliwe, że ja nieświadomie sobie masę uplastyczniałam? Kiedyś zamiast olejku zapachowego dawałam sok z cytryny (zamiast części wody) i wtedy masa wydawała mi się lepsza w obróbce![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.