Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
JAM nie widze tego obrazka nie wyświetla mi się
icon_neutral.gif
U mnie też się druciki pokończyły ,czekam na dostawę trochę zaszalałam ponieważ zrezygnowałam z prenumeraty Dekoracji ciast .Nie dawałam juz rady kombinować żeby na wszystko starczyło, i to co mam za tę gazetę wpłacic to przeznaczam sobie na bardziej przydatne cacuszka
icon_mrgreen.gif
A co to za kradziez kto to próbował takich rzeczy zaraz go tu stłuczemy na kwaśne jabłko
strafe.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
marioletta @ 4 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1449641moich wypocin nie ma
moze ktoś mi podpowie jak zakryć muffine masa cukrową jak te białe .. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=573...e=3&theater
albo paplotki są sztywniejsze od moich albo masa bardziej miękka ??
a ja znalazłam alternatywę z lukru królewskiego https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hpho...490059448_n.jpg

Sylwia dziękuje
bussi.gif

Marta12 podałam link
icon_smile.gif

No w sklepie, jakieś 2 tygodnie temu, zawineli mi portfel z dokumentami, pieniędzmi i kartami kredytowymi i wyczyścili konto
cry_1.gif
bida aż piszczy, a mąż wypłate ma 10-tego
icon_sad.gif

Najgorsze że musze nowe dokumenty wyrabiać dlatego jadę do polski ( ale na zlota też
zahnlos.gif
)

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Dorota519

Member
Sty 16, 2012
115
0
0
Cześć Dziewczyny a może by spotkanko przenieść do mnie do firmy, to może i coś w praktyce razem wypróbujemy:)
Olu chyba się zmieścimy:) Tylko troszkę mnie niepokoi spotkanie w sobotę przecież to dzień tortowania:)

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
JAM, wyżej napisałam, że można z makaronu. Jak jeszcze nie miałam wielu przydasi to tak zrobiłam
icon_mrgreen.gif
. Spaghetti nada się. Nie wiem, czy używasz cmc. Jeżeli dasz cmpc albo proszek Tylo to możesz cienkie wałeczki utoczyć i wysuszyć. Kiedy będą twarde wbić w podstawę z masy. Efekt będzie podobny do tego, który pokazała Marta12.

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0

myszolinka

Member
Kwi 28, 2008
6
0
0
kapelusz dla myśliwego, babeczki imieninowe i tort na urodziny

Załączniki

• kapelusz.jpg
    kapelusz.jpg
    351.7 KB · Wyświetleń: 0
  • toybox.jpg
    toybox.jpg
    385.4 KB · Wyświetleń: 0
  • P1013731.JPG
    P1013731.JPG
    2.5 MB · Wyświetleń: 0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Dorota519 @ 6 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1450174Cześć Dziewczyny a może by spotkanko przenieść do mnie do firmy, to może i coś w praktyce razem wypróbujemy:)
Olu chyba się zmieścimy:) Tylko troszkę mnie niepokoi spotkanie w sobotę przecież to dzień tortowania:)
jest temat osobny do zlotu https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...t&p=1450017 , wpisujcie ewentualne propozycje może niedziela czy poniedziałek ???? na razie termin jest orientacyjny, pewne jest ze do 30-tego muszę wrócić do Niemiec.

Ola cudny torcik, Kłapouchy The Best
zahnlos.gif

h-elen na razie zrobiłam z masy schnął, zobaczymy... miałam już tak ze te tylko z masy mi się potem łamały
icon_sad.gif
(przy rododendronach) więc mam strach.
icon_neutral.gif

myszolinka torty super ale ten urodzinowy jest przesuper
freu.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
O matko za wami nadążyć to trzeba dobrze się ogarniać. ja też poonczyłam torciki i wydaje ludziom. Już 3 poszły , jeszcze jeden w lodówce. Pierwszy raz taka ilość na jeden weekend. Ciężko w takie upały. Dziewczyny moja porada jak pozyskać klientów! Wstrzelić się ze swoim tortem ( takim mega wypasionym) na jakąś imprezę przedszkolną ( tak aby byli rodzice). Potem nie opędzici sie od klientów. Ja po moim ostatnim do przedszkola tym z tygryskiem i biedronką mam non stop telefony.
daumen.gif

A co do zlotu to super tylko trochę daleko. Ja bardziej północ. Do wrocka mam 400 ale!!! Są wakacje. Pomyślę.
A teraz pochwały
Asiulla- klasa jak zwykle!!!!
Ola wrocław- piękny z rodzinką i biedronką. A propo imienia to powalają mnie tacy ludzie co dadzą imię dzieciakowi a potem nie wiedzą jak je pisać. Kiedyś moja własna braatowa prawie sie ze mną pokłóciła bo kazała napisać na torcie Maji. jak tłumaczyłam że źle to myślałam że mnie rozstrzela. Zamawiała w cukierni. w końcu jej tak napisali Dla Maji. jak zobaczyłam to prawie padłam. Wytłumaczyłam jej jak to działa i mimo że się troche rzucała to chyba w końcu doczytała w słowniku bo za rok już było dobrze!!!! czyli Mai.
Jola- zygzak swietny!!!!
Sylwuni- wszystkie są piękne!!!!
Olaz- mistrzostwo!
czarnowodzianka- pięknie!!!!
Joanna- jak zwykle klasa!
Busia- pięknie!!!
Myszolinka- po prostu padam do nóg!
Dziewczyny jesteście mega zdolne wszystkie!!!!!! jeśli kogoś nie wymieniłam to i tak chwalę.
A co wy na to jakbyśmy wszystkie wpadły do Asiulli na panieński!!!! Tylko każda z tortem ( no wiadomo jakim!!!!!! ) Oj biedna by była jakby musiał kazdego spróbować hi, hi
rofl.gif
No co Asia gotowa na takie wyzwanie????????

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Ja myslę JAM że jakby wziąść drucik 28 i każdy otoczyc masą lekko uformować i połączyć ze sobą ze sobą to wyszło by tak jak jest pokazane na zdjęciu. No ale zaponiałam że masz braki w drucikach to może wypróbuj ten makaron połącz dołem a górę lekko wyciągnij poza makaron i lekko poodginaj na boki.
Tylko na chwilkę Was tu zostawić na chwilkę to rozrabiacie z tymi torcikami ,wszystkie cudowne,ja się dopiero produkuję ,tak dla siebie żeby nie wyjść z wprawy
icon_mrgreen.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
To moje weekendowe. Czwartego nie wrzucam bo to na wieczór panieński więc wiadomo co!!!! Coś dla Asiulli.
rofl.gif

Załączniki

• IMG_7610.JPG
    IMG_7610.JPG
    106.1 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_7667.JPG
    IMG_7667.JPG
    146.3 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_7681.JPG
    IMG_7681.JPG
    133.3 KB · Wyświetleń: 0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
alipek aleś nabroiła
freu.gif
na Asiulli panieńskie mnie nie będzie ale pomysł świetny
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
JAM nastepnym razem spotkanie na drugim końcu Polski ale dla mnie to tej wschodniej....najlepiej południowo wschodniej bo w tych okolicach mieszkam w każdym razie ja zapraszam do siebie na zlota
wink.gif

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Kobitki, super torty, a o kwiatach nie wspomnę. Ja sobie wzięłam na ambicję i w tym roku (na 10.07) dla teściowej będzie tort z kwiatami innymi niż rok temu, miała róże wtedy, może te gerberowate czy słonecznikowate wypróbuję. Chyba zacznę już dziś wieczorkiem, żeby poćwiczyć i mieć potem wybór.
A co do spotkania, to zazdraszczam, ja z dwójką małych dzieci jestem, do Wrocławia trochę daleko, a szkoda.... ale pomyślę, bo bym mogła koleżankę z liceum od razu odwiedzić.

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Ola no nie nadanzam Cie komplementowac no!!
zahnlos.gif

ccrs.gif
Mam pytanie do dziewczyn które robią mase z pianek marschala... Czy oprócz piane dodajecie coś jeszcze??? tłuszcz cokolwiek?
robię pierwszy raz na spróbowanie.
icon_mrgreen.gif

Sylkag66 aleś mi wyskoczyła
icon_razz.gif
cudeńko
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy