asiulla1984
Member
- Lip 27, 2011
- 607
- 0
- 0
taaaaaaa właśnie mój będzie jak z pod siekiery hehe
panieński mam 3 sierpnia w plazie w zgolu to wpadajcie

asiulla1984 @ 5 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1450037taaaaaaa właśnie mój będzie jak z pod siekiery hehe
Ale byś się zdziwiła jak byśmy Cię najechały wszystkie![]()
A tort na pewno będzie cudny, aż nam oczy wyjdą...
JAM @ 5 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1450009(...)
Kurcze mam zrobić lilie i myślę jak "domowym" sposobem zrobić pręciki.Spaghetti![]()
Końcówkę zamoczyć w kleju i np. w cukrze gruboziarnistym
Zlotu zazdraszczam![]()
jola33 @ 5 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1449999Ja robiłam zygzaka z biszkoptu czekoladowego jest bardziej zbity i taki mi wyszedł
Pokaż załącznik 84025
przepis
8 jaj
15 dag mąki
15 dag cukru
1 opak. cukru waniliowego
1 budyń czekoladowy
2 łyżki kakao
1/2 opak. proszku do pieczenia ( kopiata łyzeczka)
szczypta soli
marioletta @ 5 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1450077dziewczyny, to porcje realne czy głodowe ??
http://www.ciastkarnia-pawlosiow.pl/wielkosci.html
wydaje mi się że trochę za dużo tych porcji, ja bym tak z każdego podziału ucięła po 3/4 porcjemi też się zdaje ze malutkie te porcyjki...
czarnowodzianka ty też z Gdyni?? krajanko! to chyba już wiadomo gdzie będzie następny zlota hellokitty śliczne
![]()
o.laz @ 5 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1450062na pewno można i ze zwykłego biszkoptu ale mi chodziło o ciasto w którym da się wyciąć taki np nadwieszony tył. w biszkopcie to sobie tego nie wyobrażam a w brownie klejonym czekoladą i owszem się da:a to faktycznie wyższa szkoła jazdy![]()
JAM @ 4 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1449567W sumie to nie bardzo rozumiem![]()
ale moze i ja niejasno się "wyraziłam" Napisałam o tortownicy ze u nas są 15-32 śr wys7 cm. Co do tortu to sama go zamówiłam w cukierni osobiście![]()
a tak wyglądał w 5 godzin po odbiorze. Mieszkałam w Zgorzelcu kupę lat.![]()
hatteria witaj, aleś wpadła prawie jak sabat czarownic![]()
![]()
Dziękuje za kciuki i miłe słowa. SIE UDAŁO fakt nie na wielką skale , wiadomo pani ma zlecenie to i ja mam.![]()
Pani polka zresztą, od miesiąca ma swoją malutką "Tortentelier"... aż jej zazdraszczam.![]()
Jak na początek ma całkiem dużo zleceń![]()
![]()
no! ale do tematu kwiatów....
Miałam ogromny problem w wycenątort tortem.... ale same kwiatki?
I poszłam na całość
poprosiłam by to ona uczciwie wyceniła moje kwiatuszki![]()
![]()
A żę była bardzo miła, podała mi cennik moich dzieł![]()
![]()
![]()
![]()
np. za gałązkę (kwiat+liść+pączek) 3,5eu. na początek nie powiem ja jestem zadowolona.
I "na początek" zabrała dwa kwiaty(róża+liśc) i dała 5 eu. Jak klient będzie prosił właśnie o moje kwiatki... to będzie więcej![]()
Kwiatków jest więcej reszta to pojedyncze sztuki... a i jedno zdjęcie pokazuje jak robię te jadalne bez drucików i kleju. rozpłaszczane pomiędzy folią, zero mąki. (masa też zasmaczona cytrynką)
dobra teraz fotki
Jam róże przepiękne
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.