Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Hajastan @ 9 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1451055no właśnie i to dużo tańszy, wiem,że chyba Ania (alipek) taki ma tylko nie wiem czy różową formę czy niebieską?
gruebel_2.gif
pozostałe dziewczyny dajcie znać jaką formę silikonową macie różową czy niebieską?
gruebel_2.gif
ja mam niebieską.
może ta różowa to chińska podróbka?

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
ja z braku kasy nauczyłam sie sama robic dzidziusie , nie są może takie idealne jak z formy ale za to każdy inny
icon_razz.gif

witaj MARO79
freu.gif
cieszymy się z każdego nowego maniaka torcików
icon_smile.gif

ja okładam białą a potem zamalowywuję czarnym barwnikiem rozrobionym z wodą , bo jeszcze nigdy nie udało mi sie idealnie go zafarbować ehh nie wiem co oni do kupnych dodają :D

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
Hajastan nie przejmuj się , czasami tak wychodzi z masy z kwaskiem mi również się zdarza ale za to smak jest lepszy :)teraz tylko dodaję do białej masy no cóż morze kiedyś się uda
icon_smile.gif
a laicy się nie domyśla i będą zachwyceni na pewno
bussi.gif

my tutaj jesteśmy nieco przewrażliwione hehe zwłaszcza jak się ogląda cuda koleżanek z forum

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Hej, MARO79, jakoś w natłoku myśli przeoczyłam Cię
icon_wink.gif
Nie pomogę za dużo, bo korzystam z samoróbki, farbuję gotową masę. A Jo_anna1 pisała kiedyś, że ona na czarno dodaje farbę na etapie rozpuszczania żelatyny. Raczej ufałabym jej, nie sobie, bo ona ma dużo większe doświadczenie. Asiulla (chyba) pisała kiedyś, że korzysta z gotowej białej i farbuje sama na wszystkie kolory, polecała Satin Ice(?).
Subtelna30, Tutaj o tym było
icon_smile.gif

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
A ja właśnie mam tą różową, przyszła mi w zeszłym tygodniu,zrobiłam próbę i niczym nie różni się od tej niebieskiej ,dzidzius wychodzi taki sam. Też mam czsem problem z tymi kropkami w masie pomimo że dodaję kwasek razem z żelatyną do napęcznienia, a najgorsze co mi się robi, jak dodam barwnika do masy to ona się kruszy i rozłazi się pomimo że próbuję wgnieść w nią odrobinę planty.
MARO79 witaj w gronie zwariowanych tortomaniaczek
wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
Hej dziewczyny. A ja właśnie mam formędzidziusia różową. I nie jest ona żadną hińską podróbką moim zdaniem. Forma nie śmierdzi, bardzo ładnie odciska niemowlę. Alipek może coś powiedzieć na ten temat bo wysłałam jej kilka bobasków
icon_smile.gif
żeby je wychowała
rofl.gif
A formę zakupiłam w tym sklepie, kupowałam tam też barwniki i inne pierdoły z których również jestem zadowolona
icon_smile.gif
http://allegro.pl/forma-silikonowa-3d-nowo...3384003033.html

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Hej MARO79 kolejny skażony
zahnlos.gif
wiesz że to choroba??? Tortoidoza
icon_mrgreen.gif

Hajastan mam FB i chyba już wiesz strasznie mi sie znajomych namnożyło w ciągu 2 dni ponad 60
icon_eek.gif

LUBIE TO!
daumen.gif

Co do pacek ktoś pytał
gruebel_2.gif
mam dwie i super sprawa myślę nad taką właśnie do kantów ale tylko Wilton takie ma w odpowiedniej cenie
dump.gif

Maro79 farbowanie czernią jest trudne i brudne, wszyscy potem mają czarne dzioby po zjedzeniu takiej masy, u dzieciaków to radocha ale Panny sie raczej burzą. Więc ostatnio Ola-wrocław pisała ze robi białą a potem maluje na czarno (aerografem).

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
a to jeszcze dzisiejszy z rana torcik zrobiony na wczoraj oczywiście!! ale jakoś wyszedł
icon_smile.gif

Załączniki

• 100_9820.JPG
    100_9820.JPG
    460.4 KB · Wyświetleń: 0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
To miło z tymi dzidziusiami, może kupię jak wąż w mężowskiej kieszeni pójdzie spać
zahnlos.gif

Sylkag66, piekni Ziziak MakKIN (cytuję mojego Dziecia)!
JAM, widzę że w dobrym humorze jesteś
icon_mrgreen.gif
Pewnikiem świętujesz
cheers.gif
Jeszcze raz gratuluję, chociaż internetowo się przyłączę
ccgb.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Sierotka3m @ 9 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1451095To miło z tymi dzidziusiami, może kupię jak wąż w mężowskiej kieszeni pójdzie spać
zahnlos.gif

Sylkag66, piekni Ziziak MakKIN (cytuję mojego Dziecia)!
JAM, widzę że w dobrym humorze jesteś
icon_mrgreen.gif
Pewnikiem świętujesz
cheers.gif
Jeszcze raz gratuluję, chociaż internetowo się przyłączę
ccgb.gif
nie
icon_sad.gif
jutro jade to dzis jak świń na trzeźwo
icon_razz.gif
mi wiele nie trzeba głupawke mam i tyle radocha w domu na przemian ze łzami
zahnlos.gif
studia kosztują i odległość ....to jakieś
gruebel_2.gif
ile jest z Dortmundu do Krakowa?
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif

no i kwiatki w głowie ... musze coś upiec bo zwariuje
zahnlos.gif

robie lilie moze tutek sie przyda to wkleje do odpowiedniego tematu

Ostatnią edycję dokonał moderator:

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
To i ja się udzielę!
Co do dzidziusiow to ja mam taką gdzie są trzy wielkości http://allegro.pl/forma-silikonowa-dzidziu...3360246910.html wychodzą dzidzie dobrze i też wydaje mi sie że to nie jest podróba. Ale jest jeszcze jeden patent na dzidzie. Taki jak pisała Sylka. Otoż zaprzyjaźnione cinki sa BAAAARDZO dobre- taka jest Sylwunia i w pudełeczku po masełku, szczelnie owinete w papierki przysłała mi 5 bobasków. Super przezyły transport i na jakiś czas mi starczy. To dobry sposób jak ktoś mało tortuje. Monia jak będziesz bardzo potrzebowała tej dzidzi to stuknij do mnie na fb i ci podrzucę. Jeden z dzidziusiów od Sylwii śpi na moim ostatnim torcie chrzcinowym. ja mu tylko włoski wyhodowałam.
A co do kropek to ja mam sąsiadkę. Ona ma tak niesamowicie gorące ręce ze jak potrzebuję dobrze wyrobić masą aby kropek nie było to ją wołam na kawę
rofl.gif
Ja ogólnie mam mało siły w łapach i zawsze wtgniatanie to dla mnie problem

aagaa Bc

Member
Lip 2, 2013
116
0
0
to ja z innej beczki...jak doklejacie ręcę czy nogi do figurek...bo mi nieczęsto się zdarzy że coś odpadnie..tak w ostatniej chwili..macie sprawdzoną metodę?

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
aagaa Bc @ 9 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1451103to ja z innej beczki...jak doklejacie ręcę czy nogi do figurek...bo mi nieczęsto się zdarzy że coś odpadnie..tak w ostatniej chwili..macie sprawdzoną metodę?
no ja też bym chciała zapytac i mi często jak już coś podeschnie to w miejscu np. łączenia ręki masa wygląda tak jakby była skruszona, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi?
dump.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy